Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Jerome Serres στο «Όμικρον»
Ο διακεκριμένος σεφ συνεργάζεται με τον Μιλτιάδη Αρμένη για ένα γευστικό one-off
Καλεσμένος του εστιατορίου «Όμικρον» και του Μίλτου Αρμένη θα είναι στις 24 Φεβρουαρίου ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, ο οποίος έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Οι δυο σεφ, που έχουν συνεργαστεί για χρόνια στο παρελθόν και διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μενού.
Ο Serres είναι executive σεφ των εστιατορίων: «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία και των «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Στην Αθήνα, ως σεφ της Σπονδής και του Πιλ Πουλ, έχει παρουσιάσει πιάτα της γαλλικής κουζίνας με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή του προσέγγιση.
Στο μενού της βραδιάς στο «Όμικρον» την αρχή θα κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: «Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου», «Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού», «Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας», «Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto».
Ο επίλογος θα γίνει με τον «Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο» και τα απαραίτητα mignardise των σεφ. Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.
Πέρα από τη βραδιά συνεργασίας με τον Serres, ο Μιλτιάδης Αρμένης έχει δημιουργήσει για το ανανεωμένο μενού του «Όμικρον» πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές του επιρροές.
Στα ορεκτικά θα βρείτε τα «Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο», το «Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι», μια ενδιαφέρουσα «Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο» (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και «Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου».
Τα κυρίως πιάτα είναι το «Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν», το ισπανικών αναφορών «Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας» και το «Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας». Στα γλυκά έχει προστεθεί το «Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά».
Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως το «Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι», τα «Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας» και το «Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ».