Αυτήν τη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ψαράδες παίρνει ο γνωστός σεφ Γιάννης Λιάκου. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, είναι ο σεφ με καταγεγραμμένη στο DNA του την κουλτούρα του καλού φαγητού. Η μεγάλη εμπειρία και αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, σε συνδυασμό με τις γνώσεις του για τη θάλασσα, φέρνει φρέσκες συνταγές στους Ψαράδες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και φτάνουν τη γεύση σε ανώτερα γευστικά επίπεδα. 

 

Η γνώση του για την καλή ψαροφαγία αναγνωρίζει τις εποχές, τα είδη και τις ποσότητες που επιλέγει κάθε φορά για να προσφέρει το άριστο αποτέλεσμα στους πελάτες των Ψαράδων, ενώ ο ίδιος, ως τελειομανής, μας αναφέρει ότι μόνη επιθυμία του είναι οι πελάτες να δοκιμάσουν γεύσεις που βγάζουν το φρέσκο της θάλασσας σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση της.

 

Ψαράδες

 

Γεύσεις όπως η μους ρέγγας με μπρικ σολομού δημιουργούν μια ευχάριστη έκπληξη με την απαλή υφή και την πλούσια γεύση της. Η ωμή τριλογία καρπάτσιο με πεσκανδρίτσα, γλώσσα και σκορπίνα αναδεικνύει τη φρεσκάδα και το απόλυτο ταίριασμα με τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών που τα συνοδεύει. 

 

Το καλαμάρι σχάρας με τον γλυκάνισο και το μελάνι σουπιάς κυριολεκτικά σε απογειώνει, ενώ η πρωτότυπη σκέψη του γύρου με ψάρι ημέρας σε αφήνει να αναρωτιέσαι για τις δυνατότητες που σου δίνει το ψάρι ως πρώτη ύλη. Να σημειώσουμε ότι και τα συνηθισμένα σε όλους τηγανητά καλαμαράκια λιώνουν στο στόμα, με τη μαρμελάδα τσίλι που τα συνοδεύει να ταιριάζει απίστευτα γευστικά.

 

Η σαλάτα «Σαλατούρι» συνδυάζει υπέροχα τα υλικά της με το φρέσκο ψάρι ως κύριο υλικό, ενώ στα κυρίως το ριζότο κακαβιάς με μάγουλα ροφού και το φρικασέ χριστόψαρου μυρίζουν θάλασσα, με τη γευστική αριστοτεχνική πινελιά του Γιάννη Λιάκου να σε ταξιδεύει σε πολλές θάλασσες.

 

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 210 9414888

www.psarades-restaurant.gr

Facebook: psaradesresto

Οδηγός Γεύσης