Μετά από μια δεκαετία στην πρωτεύουσα, ο Κωνσταντίνος Προκόπης, με αφορμή τον κορωνοϊό το 2020, άφησε τη δουλειά του στην Αθήνα και μετακόμισε στη Δάφνη Ήλιδας (Αρχαία Ολυμπία), αποφασίζοντας να κάνει αυτό που πραγματικά τον γεμίζει, γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, «αν δεν ρισκάρεις, δεν ζεις».

 

Το 2022 κυκλοφόρησε το Olivecious, μία σειρά που, εκτός από τον αγνό θησαυρό της φύσης, κρύβει και αναμνήσεις των αθώων παιδικών χρόνων του δίπλα στον παππού του, τον άνθρωπο που του δίδαξε όλες τις τεχνικές, τις γνώσεις και την αγάπη που πρέπει να περιλαμβάνει ένα εκλεκτό μπουκάλι ελαιόλαδου. 

 

 

Άλλωστε, «από μικρό παιδί ο Κωνσταντίνος θυμάται τον εαυτό του να είναι με τον παππού του στα κτήματα και να του διηγείται ιστορίες με τις ώρες». Κάπως έτσι του δημιουργήθηκε η αγάπη για την ενασχόληση με τη γη και θέλησε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, που μετρά τέσσερις γενιές. 

 

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Olivecious είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και έχει χαμηλή οξύτητα και έντονους αρωματισμούς από βασιλικό, πιπέρι, άγουρη μπανάνα και νότες λουλουδιών και εξωτικών φρούτων. 

 

Olivecious [pappous]

 

Το υψόμετρο στο οποίο βρίσκονται τα ελαιόδεντρα, στα 250 μ. ύψος, είναι ιδανικό για την παραγωγή της κορωνέικης ποικιλίας ελαιόλαδου. Μάλιστα, την περίοδο του μαζέματος της σοδειάς, οι καρποί αλέθονται την ίδια ακριβώς μέρα, σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο.

 

Η αφοσίωση και η αγάπη γι’ αυτό που κάνει ο Κωνσταντίνος σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα που προσφέρει μέσα από το Olivecious έχουν αναγνωριστεί, αφού σε δύο μόλις χρόνια κυκλοφορίας έχει κερδίσει 5 διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς ποιότητας και έχει διακριθεί με μια σειρά από τιμητικούς τίτλους στην Ελλάδα.

 

Τη δίκη του ιστορία έχει και το λογότυπο της εταιρείας, σχεδιασμένο προς τιμήν του παππού του Κωνσταντίνου, ώστε ο [pappous] να ταξιδέψει σε όλα τα μέρη της γης.

 

e-olivecious.com

Instagram: olivecious 

Facebook: Olivecious 

E-shop: e-olivecious.com

Οδηγός Γεύσης