Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η παπαλίνα είναι η παστή σαρδέλα που φτιάχνουν στη Μυτιλήνη, χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι. Ένα έδεσμα που αποδεικνύει ότι η απόλυτη γεύση βρίσκεται στα πιο απλά –ταπεινά μπορείς να πεις– υλικά. Αυτό ακριβώς νιώθεις στην Παπαλίνα, το νέο στέκι των Πετραλώνων, που τιμά την ψαροφαγία και καταφέρνει να βάλει στην καθημερινότητά μας τη φρεσκάδα της θάλασσας.
Με ένα μενού που βασίζεται σε ψάρια και θαλασσινά, η ομάδα του Θεραπευτηρίου στήνει στην πλατεία Ελπίδας ένα σκηνικό που θυμίζει κάτι από νησί, λίγο από διακοπές και σίγουρα πολύ από ελληνική παράδοση. Εκείνη την παράδοση που θέλει τον ψαρά να βγαίνει στα ανοιχτά αξημέρωτα και να επιστρέφει με τα δίχτυα του γεμάτα πολύτιμους θησαυρούς.
Η ντελικάτη, ελαφριά γεύση των ψαρικών απογειώνεται μέσα από τη δημιουργική ματιά της Παπαλίνας και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην απόλαυση κάθε πιάτου. Γιατί εδώ οι γνώριμες και οικείες προτάσεις συνδυάζονται με ένα μικρό twist που προκαλεί τον ενθουσιασμό της έκπληξης.
Ο τηγανητός γαύρος συνοδεύεται από σος ταρτάρ, η ψητή σαρδέλα αρωματίζεται με λαδολέμονο με λάιμ και κονφί λεμόνι και η μους από ταραμά έχει μια μοναδική βελούδινη υφή. Φυσικά, πρέπει να δοκιμάσεις το λαβράκι με ψητό κουνουπίδι και καμένη σάλτσα, το κριθαρότο βασιλικού με χτένια αλλά και τα ωμά πιάτα που εξυμνούν τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης, φανταστικό το carpaccio και το σεβίτσε από ψάρι ημέρας. Στην Παπαλίνα, εξάλλου, το φρέσκο ψάρι πρωταγωνιστεί σε διάφορες εκδοχές και η γευστική εμπειρία συμπληρώνεται από δροσερές σαλάτες –must try οι φακές beluga και καπνιστό χέλι με baby ρόκα, φρέσκο κρεμμύδι, κάσιους και πορτοκάλι– και απαλές αλοιφές.
Εδώ η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο και η ποιότητα τον τελευταίο. Γι’ αυτό η Παπαλίνα γίνεται το στέκι που φιλοξενεί καθημερινές στιγμές γευστικής απόλαυσης, φέρνοντας μια νησιωτική αύρα στο κέντρο της Αθήνας.
Πραμάντων 20, 210 9246733
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0