Λίγα λεπτά μονάχα από την Αττική Οδό ή τη Γλυφάδα, στην καρδιά ενός κατάφυτου λειτουργικού κτήματος αναγεννητικής γεωργίας με βιολογικές καλλιέργειες, βρίσκεται το πιο αυθεντικό, πρωτοποριακό εστιατόριο, το Περιβόλι στη Βάρη, που εφαρμόζει απολύτως τη φιλοσοφία του farm-to-table. Εδώ θα απολαύσεις αγνό φαγητό με ολόφρεσκα λαχανικά που έχουν μαζευτεί από τα μποστάνια το ίδιο πρωί, ζώντας ταυτόχρονα μια απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης στη φύση, μέσα σε μια όαση δροσιάς με δέντρα, περιβόλια, πέτρινα μονοπάτια και μια μικρή λιμνούλα με νούφαρα και βατραχάκια. 

 

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο χωριό ή στο νησί και η γιαγιά κόβει μελιτζάνες από το μποστάνι της και σου φτιάχνει το πιο νόστιμο ιμάμ που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου είναι σίγουρα αυτό που θα νιώσεις περνώντας την πύλη του Περιβολιού στη Βάρη. Έχοντας τραπέζια κυριολεκτικά γύρω από τα μποστάνια του, το εστιατόριο σερβίρει πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας όχι με κλασικές αλλά με unique συνταγές που έχουν δημιουργικά twists και βασίζονται πάντα στην αγνή πρώτη ύλη. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα καλλιεργούνται στη Βάρη, στα τέσσερα επισκέψιμα στρέμματα του κτήματος ή σε μια έκταση δέκα μη επισκέψιμων στρεμμάτων στην Παιανία. 

 

Το Περιβόλι στη Βάρη

 

Οι τεχνικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται εδώ ακολουθούν τη φιλοσοφία της περμακουλτούρας ή αεικαλλιέργειας, σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος παρατηρεί τη φύση γύρω του και μιμείται τις λειτουργίες της για να βοηθήσει τη γη να αναγεννηθεί με έναν φυσικό τρόπο χωρίς χημικά ή άλλου είδους τεχνικά/βιομηχανικά σκευάσματα, χωρίς εργαλεία και μηχανική υποστήριξη. Είναι μοναδικό στο είδος του αλλά και πρωτοποριακό, ένα πρότυπο οικοσύστημα που το επισκέπτονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για να γευτούν την αυθεντική του κουζίνα και τα αγνά λαχανικά του, που η πλούσια γεύση τους είναι από μόνη της αληθινή εμπειρία. Λαχανικά, λάδι, μέλι, βότανα και εσπεριδοειδή παράγονται εδώ και γίνονται η βάση για σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα που κλείνουν με μοντέρνο τρόπο το μάτι στις παραδόσεις.

 

Το τρυφερό, ζουμερό κρέας που θα δοκιμάσεις σε πολλά πιάτα έρχεται από μικρές, αυστηρά επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα, ενώ το μενού είναι σχεδιασμένο ακολουθώντας με σεβασμό την εποχικότητα της φύσης. Έτσι, θα φας αγνή, ζουμερή ντομάτα μόνο το καλοκαίρι, ενώ παντζάρι ή κουνουπίδι θα βρεις μόνο στα χειμερινά πιάτα. Μια εξαιρετική λίστα κρασιών συνοδεύει το φαγητό, ολοκληρώνοντας τη γαστριμαργική εμπειρία, ενώ τα γλυκά τους είναι χειροποίητα, αξιοποιώντας τους θησαυρούς της γης τους.

 

Το Περιβόλι στη Βάρη

 

Στο μικρό, αλλά ενημερωμένο deli που υπάρχει στο εστιατόριο θα βρεις, μάλιστα, το ελαιόλαδο και το μέλι που παράγει μόνο του κάθε χρόνο το Περιβόλι στη Βάρη αλλά και ένα σπιτικό λικέρ αρμπαρόριζας ή πέστο βασιλικού και κρίταμο που φτιάχνουν οι ίδιοι. Παράλληλα, διαθέσιμα είναι μια σειρά από ποιοτικά, καλά προϊόντα που η ομάδα του εστιατορίου εντοπίζει σε όλη την Ελλάδα. Θα απολαύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου καθημερινά, εκτός Δευτέρας, ενώ κάθε πρωί μπορείς να το επισκεφθείς για πρωινό και brunch με αγνά βιολογικά αυγά από τις δικές τους κότες ελευθέρας βοσκής.

 

Η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται σε άτομα άνω των των 11 ετών.

Κυρηνείας (πρώην Κυργίων) 15, Βάρη, Αττική 210 8963000

perivolivari.gr 

Facebook: PerivoliVari

Ιnstagram: perivolivari

Οδηγός Γεύσης