Το Popolo είναι το στέκι που μόλις το αντικρίσεις θα αναρωτηθείς πώς δεν το είχες ανακαλύψει νωρίτερα. Για όλες εκείνες τις στιγμές που δεν θέλεις τον χαμό κάποιας «πιάτσας», αυτό το πανέμορφο μπαράκι σε καλωσορίζει στη μυστική του αυλή στη Νέα Σμύρνη και σου αποκαλύπτει μια ατμόσφαιρα άκρως καλοκαιρινή και ευχάριστη.

 

Το σκηνικό θυμίζει κυκλαδίτικο νησί, αλλά στο πιο αριστοκρατικό του, με το λευκό και το ξύλο να πρωταγωνιστούν, ενώ τα πράσινα φυτά σε μεταφέρουν σε κάποιο ελληνικό χωριό. Στημένο σε μια μονοκατοικία των ’50s, η αίσθηση αυτής της δεκαετίας είναι διάχυτη στον χώρο και οι ατμοσφαιρικές μουσικές από acid jazz μέχρι trip hop έρχονται να συμπληρώσουν τη χαλαρότητα που εκπέμπει το Popolo.

 

Ιδανικό για απογευματινές και βραδινές βόλτες –ανοίγει στις 19:00–, αυτό το κουκλίστικο στέκι θα σου προσφέρει δροσιστικά signature cocktails και τα κατάλληλα πιάτα για να τα συνοδεύσεις, πάντα στη λογική του bar food, αλλά σε μια πολύ προσεγμένη εκδοχή.

 

Popolo

 

Ο κατάλογος, χωρίς πολλές φλυαρίες, περιλαμβάνει σαλάτες –ξεχωρίζει εκείνη με ρόκα, γλυκοπατάτα και chorizo–, εξαιρετική πίτσα σε διαφορετικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις, όπως η ομώνυμη Popolo με κολοκύθι, πάστα μανιταριών και φρέσκια μοτσαρέλλα, αλλά και καταπληκτικά baobuns που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Για πιο sharing περιπτώσεις, τα chick mex (nachos με τυρί και σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο) αλλά και οι μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.

 

Εδώ τα κοκτέιλ είναι μια απόλαυση που θα σε ενθουσιάσει, με signature μείξεις όπως το Tokyo Doll που όχι τυχαία ανήκει στα best seller – με Etsu handcrafted τζιν, Gin MG, lychee, yuzu, buckspice ginger, bitters, λικέρ πράσινου μήλου και αφρό από matcha. Εξάλλου, μάλλον θα δοκιμάσεις όλα τα κοκτέιλ του Popolo, αφού θα επιστρέφεις συνεχώς σε αυτό φέτος το καλοκαίρι. Αλλά προσοχή! Μην το κάνεις χωρίς ένα τηλεφωνάκι πρώτα. Θέλουν όλοι λίγο popolo στη ζωή τους.

 

Αντισυνταγματάρχου Φιλίππου 20, Νέα Σμύρνη, 210 9331916

Social: popolo_neasmirni

Οδηγός Γεύσης