H ιταλική φινέτσα σε όλο της το μεγαλείο απλώνεται στο Prac•sitele που βρίσκεται στο νούμερο 7 της Πραξιτέλους. Ένας χώρος αριστοκρατικός, φωτεινός, με οικεία στοιχεία bistro που συνδυάζει την εκλεκτή ατμόσφαιρα με την ιταλική κουζίνα. 

 

Τα υλικά διαλεχτά, φρέσκα, εποχικά, αντιπροσωπευτικά της πλούσιας μεσογειακής φύσης, συνδυάζονται σε συνταγές που τιμούν την κουζίνα της γειτονικής χώρας και παραμένουν γνώριμες στη δική μας κουλτούρα. Highlight η πίτσα με το ζυμάρι ωρίμανσης 48 ωρών που μπαίνει στη μέση για μοίρασμα, ενώνοντας επιθυμίες και γούστα στη μοναδική γεύση της.

 

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο Prac•sitele φέρνει δυο μενού που θα ενθουσιάσουν τους ψαγμένους ουρανίσκους και τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο σεφ ετοιμάζει παντζάρι με χέλι και εσπεριδοειδή για amuse bouche, μανιταρόσουπα με κάστανο και μαύρη τρούφα, σαλάτα με καβούρι και μπρόκολο, φιλέτο ταρτάρ μοσχάρι, ριζότο με σπαράγγια και μαύρο λάιμ, μοσχαρίσιο φιλέτο με μπροκολίνι και τσίλι και για επιδόρπιο ένα mont blanc με κρέμα βανίλιας.

 

Prac•sitele

 

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μάς βρίσκει και πάλι στο Prac•sitele να απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικό μενού, με το οποίο θα υποδεχτούμε τη νέα χρόνια. Amuse bouche με φουαγκρά, πράσινο μήλο και κόκκινα φρούτα, σούπα κολοκύθας με καμένο βούτυρο και ανάμεικτη σαλάτα με γκοργκοντζόλα και κόκκινη γαρίδα, μυλοκόπι με κονσομέ εσπεριδοειδών, ραβιόλι με άγρια μανιτάρια και wagyu με πουρέ κάστανο και μαύρη τρούφα, ενώ στο κλείσιμο σε περιμένει η New Year’s Eve κρέμα bitter σοκολάτας με καραμέλα βουτύρου και κοκτέιλ για να υποδεχτείς τη νέα χρονιά.

 

Το Prac•sitele είναι ο γιορτινός προορισμός όπου το πάθος για τη γαστρονομική τέχνη σε συνοδεύει καθώς μοιράζεσαι τις πιο όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σου.

 

Πραξιτέλους 7, 210 7000720

pracsitele.gr 

Facebook: Prac•sitele 

Instagram: prac.sitele

Οδηγός Γεύσης