Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο Prosopa η υπόθεση γεύση έχει μια ξεχωριστή θέση, αλλά φέτος το κρασί είναι εκείνο που κλέβει την παράσταση, είτε ως συνοδευτικό των πιάτων είτε ως πρωταγωνιστής που συνδυάζεται με τις προσεγμένες προτάσεις του καταλόγου. 

 

Ο Γιάννης Γκούμας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική οινική λίστα που περιλαμβάνει περίπου 65 ετικέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιλέγοντας αμπελώνες, παραγωγούς και ποικιλίες που δεν μας είναι τόσο γνωστοί. Με αυτόν τον τρόπο μάς καλεί να γνωρίσουμε ένα κομμάτι της γευστικής μας παράδοσης και να εξερευνήσουμε άγνωστα τερέν και ξεχασμένες ποικιλίες όπως η Σκλάβα, το Μοσχούδι, η Βηλάνα και το Βιδιανό της Κρήτης ή τα Ασύρτικα της Σαντορίνης.

 

Prosopa
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ό,τι κι αν θέλεις να δοκιμάσεις, μπορείς να ζητήσεις τη συμβουλή της έμπειρης ομάδας που θα σε ξεναγήσει σε αυτό το ταξίδι με χαρά. Οι περισσότερες φιάλες προσφέρονται και σε ποτήρι, ενώ στην κάβα του Prosopa θα βρεις και μια σειρά από premium επιλογές για εκείνες τις πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις και τη σειρά με τα κρασιά φυσικής οινοποίησης που διεγείρουν τον ουρανίσκο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

 

Κομμάτι αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας είναι φυσικά το φαγητό που εδώ αποτίνει φόρο τιμής στις αγνές πρώτες ύλες: φρέσκα προϊόντα από ντόπιους μικρούς παραγωγούς, κρέατα εγχώριας προέλευσης και εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες του εξωτερικού. Comfort πιάτα που μπορείς να μοιραστείς σε μια χαλαρή after-office έξοδο με κρασί ή σε ένα δείπνο που συνδυάζει γεύση και οινογνωσία. Στα Prosopa δεν χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, μπορείς να το ανακαλύψεις εκείνη τη στιγμή και να το απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

 

Μεγάλου Βασιλείου 52, Αθήνα 210 3413433, www.prosopa.gr

Facebook: prosoparesto // Instagram: prosopa_restaurant

Οδηγός Γεύσης