Η μινιμαλιστική βιτρίνα του με τη μεγάλη κάθετη τζαμαρία αριστερά της εισόδου θυμίζει μπουτίκ ρούχων. Η απλή και λιτή διακόσμηση με τα γήινα χρώματα και τον παραλληλόγραμμο πάγκο παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο. Και το φιλοσοφημένο μανιφέστο στον τοίχο, με την καταληκτική φράση «η διαχείριση του χρόνου είναι κομβική για εμάς ώστε να απολαμβάνουμε τη ζωή», θα μπορούσε να είναι από χώρο αναμονής σε κέντρο διαλογισμού. Κι όμως, όλα αυτά τα προσεγμένα στοιχεία καθρεφτίζουν τη φιλοσοφία του Sourdough Microbakery, ενός νέου φούρνου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που φέρνει στο τραπέζι το προζυμένιο ψωμί και την αξία της αργής ωρίμανσης.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται εδώ, σε αυτό το αστικό καταφύγιο όπου ο χρόνος προσωρινά παγώνει και ξεχνιέσαι από το άγχος της καθημερινότητας, βασίζονται σε συνταγές με προζύμι και ολόφρεσκα υλικά. Η παραγωγική διαδικασία για κάθε ζύμη διαρκεί δύο ημέρες και δίνει στα προϊόντα μεγαλύτερη διάρκεια, υψηλή διατροφική αξία και, φυσικά, μια μοναδική γεύση. Πρωταγωνιστής είναι το ψωμί, που θα το βρείτε σε πέντε διαφορετικές εκδοχές, από πολύσπορο μέχρι μπαγκέτα. Ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο κατέχουν οι χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, ανάμεσα στις οποίες θα βρείτε χορτόπιτα με εποχικά χόρτα και μυρωδικά, φέτα και γραβιέρα, και μια εξαιρετική κοτόπιτα με κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και ένα ιδιαίτερο μείγμα μεσογειακών λαχανικών.
Επίσης, το Sourdough Microbakery προσφέρει χορταστικές φοκάτσιες σαν τη «Cheese focaccia» με χτυπητή κατσικίσιου τυριού, και λαχταριστά πανίνι, όπως το «Scarmoza» με την κρέμα ψητής πιπεριάς με φουντούκι και ψητή μελιτζάνα. Το μενού του συμπληρώνεται από ορισμένα γλυκά, καφέ και επιλεγμένους κωδικούς φυσικών κρασιών. Τι καλύτερο από το να καθίσεις στα πράσινα τραπεζάκια του το μεσημέρι, να χαζεύεις τους περαστικούς στη Μητροπολίτου Ιωσήφ και να πίνεις ένα ποτήρι κρασί μαζί με ένα πανίνι. Το ιδανικό μεσημεριανό διάλειμμα!
Μητροπολίτου Ιωσήφ 15, 2310 220223
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο, 08:00-18:00
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0