Το Ρίζα Ρίζα είναι τέλειο. Στημένο σε μια πανέμορφη γειτονιά, αυτό το στέκι ταιριάζει άψογα στην ατμόσφαιρα του Κουκακίου και είναι καθημερινός προορισμός από το πρωί μέχρι το βράδυ για πολλές και διαφορετικές παρέες. Αυτή είναι ίσως μία από τις πρώτες επιτυχίες του: συνδυάζει στα τραπέζια του ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες, επαγγελματίες που κάνουν το μεσημεριανό τους διάλειμμα, φοιτητές που αράζουν για καφέ ή remote workers που έχουν βρει τον χώρο που τους εμπνέει. 

 

Σε αυτή την εντελώς χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, θα απολαύσεις πιάτα brunch που σερβίρονται από νωρίς μέχρι αργά το απόγευμα για να συνοδεύουν τον καφέ, ένα μεσημεριανό ποτήρι κρασί που θα σου δώσει έμπνευση για την υπόλοιπη μέρα ή το απογευματινό-βραδινό σου κοκτέιλ που εντυπωσιάζει, με συνταγές βασισμένες σε ελληνικά αποστάγματα.

 

Ρίζα Ρίζα 

 

Οι ολόφρεσκες ομελέτες, ελληνικού τύπου Croque Madame αλλά και power bowls για τους πιο healthy τύπους είναι κάποιες από τις πρωινές επιλογές. Tο μενού συνεχίζει με προτάσεις για κάθε όρεξη, ώρα και περίσταση, μέχρι αργά. Καλοφτιαγμένα ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες, χορταστικά κλαμπ ή, για πιο εστιατορικές επιθυμίες, εξαιρετικά φιλέτα όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα.

 

Το Ρίζα Ρίζα ξεχωρίζει ως μια πράσινη όαση μέσα στον πεζόδρομο της Δράκου και σύντομα θα μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο, αφού ετοιμάζεται να επεκταθεί στον διπλανό χώρο για να μπορεί να φιλοξενεί τις βόλτες μας στην καλοκαιρινή Αθήνα. Φανταστικές comfort γεύσεις αλλά και cocktail ή spritz με ελληνική έμπνευση θα σε μεταφέρουν σε σκηνικό διακοπών. Πλέον στο «μεγάλο» Ρίζα Ρίζα θα βρεις και μια εξαιρετική λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο NicoMario Arathimos, σομελιέ στο Βαρούλκο.

 

Ό,τι κι αν αναζητάς, αυτός ο χώρος δεν σε απογοητεύει ποτέ, γι’ αυτό έχει ριζώσει βαθιά μέσα στις προτιμήσεις μας.

 

Δράκου 19, Κουκάκι, 210 9227267

Facebook: Ρίζα Ρίζα

Instagram: @riza.riza.athens

Οδηγός Γεύσης