ADVERTORIAL
Η Πλάκα με τα υπέροχα νεοκλασικά της, τα vibes που σε γυρίζουν στο παρελθόν και τα αρώματα της παλιάς Αθήνας, που μένει ζωντανή σε αυτήν τη γειτονιά της πόλης: εδώ το εστιατόριο Ροή μοιάζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σκηνικού, ομορφαίνοντας την πλατεία της Φιλομούσου Εταιρείας με τον φροντισμένο χώρο της.
Ο χώρος αποπνέει την αριστοκρατία των παλιών αρχοντικών μέσα από κάθε λεπτομέρεια, τα ξύλινα τραπέζια με τις βελούδινες πολυθρόνες, τους γυαλιστερούς πολυελαίους και τις vintage λεπτομέρειες και, φυσικά, την art de la table που θυμίζει κάλεσμα στο σπίτι μίας από τις ιστορικές οικογένειες των Αθηνών.
Έτσι αισθάνεσαι στη Ροή. Καλεσμένος που απολαμβάνει όλη την περιποίηση και τη φροντίδα των ανθρώπων που θέλουν να δείξουν την πιο όμορφη πλευρά όχι μόνο της πόλης αλλά και της χώρας μας. Οι γεύσεις φυσικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο σε αυτήν τη φιλοξενία. Η κουζίνα ξεκινά από νωρίς το πρωί να ετοιμάζει πιάτα πρωινού και brunch που μπορείτε να απολαύσετε είτε στον εντυπωσιακό χώρο είτε στα τραπέζια της πλατείας, παραδομένοι στην ενέργεια που δίνει η θέα της Ακρόπολης. Ιδανικό σημείο για ένα ξεχωριστό lunch ή για δείπνο υπό το φως των κεριών –το rooftop της Ροής είναι μια μοναδική εμπειρία–, με την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της.
Το μενού βασίζεται σε φρέσκα εποχικά υλικά από μικρές βιολογικές καλλιέργειες και σε συνταγές που έχουν την οικειότητα της παράδοσης, συνδυασμένη με τη δημιουργική έκπληξη της σύγχρονης γαστρονομίας: τραχανάς χειροποίητος με φέτα, γιαούρτι και δυόσμο –ένα πιάτο που ζεσταίνει το σώμα και την καρδιά–, σκιουφιχτά Κρήτης με vegan pesto βασιλικού και ντοματίνια αλλά και το χειροποίητο κριθαράκι με χειροποίητα μάγουλα από βιολογικό μοσχάρι, λαχανικά και τρούφα – κλασικό πιάτο του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού.
Οι πίτες ημέρας, οι δροσερές σαλάτες –πρέπει να δοκιμάσεις τις φακές Βeluga με πιπεριές και κατίκι Δομοκού– και τα γευστικά ορεκτικά, όπως οι καραβίδες με χυμό εσπεριδοειδών, συνδυάζονται σε μια γαστρονομική εμπειρία που θα συνοδεύσεις με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες των κρασιών που σε ταξιδεύουν στον ελληνικό αμπελώνα. Στη Ροή η υπόθεση κοκτέιλ είναι επίσης μια προσεγμένη εμπειρία που κάνει pairing με τις γεύσεις.
Για το τέλος, το μενού σού επιφυλάσσει επιδόρπια που μυρίζουν ελληνική κουζίνα και παρελθόν. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα σαραγλάκια γεμιστά με παγωτό φιστίκι και ναμελάκα λευκής σοκολάτας. Η Ροή καταφέρνει να αποδείξει ότι η ελληνική γαστρονομία έχει μέλλον κι αυτό ταιριάζει απόλυτα στη γειτονιά του ένδοξου παρελθόντος της πόλης.
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, 210 3240263
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0