Η απόσταση από την Αντίπαρο μέχρι το Παγκράτι μηδενίζεται μέσα από τις γεύσεις. Το Sapou, που ξεκίνησε στο λατρεμένο νησί του Αιγαίου, βρίσκεται από το 2017 στην Αντήνορος και από εκεί μοιράζει στιγμές fine dining με ελληνικές καταβολές και γαστρονομικά δάνεια από τις κουζίνες όλου του κόσμου.
Ο σεφ Γιάννης Σαπουντζής δημιούργησε το Sapou για να στεγάσει το πάθος του κι αυτό είναι η πιο βασική συνταγή της επιτυχίας. Ο προσεγμένος χώρος με λεπτομέρειες που έχει επιμεληθεί με τα χεράκια της η Φιλιώ, η γυναίκα του Γιάννη, είναι ένα καλωσόρισμα σε μια σάλα ζεστή και φιλόξενη, που ταιριάζει τέλεια με το γευστικό ύφος του Sapou.
Το μενού είναι μια περιεκτική κάρτα όπου πρωταγωνιστούν εξίσου το ψάρι και το κρέας στην πιο premium εκδοχή τους. Οι πρώτες ύλες διαλέγονται με τη φροντίδα της οικογένειας που θέλει να μαγειρέψει για τους εκλεκτούς καλεσμένους της ώστε να τους εντυπωσιάσει με τις συνταγές και τις γεύσεις, και τα καταφέρνει πολύ καλά.
Στα ορεκτικά θα βρεις μια καταπληκτική καβουροσαλάτα με βασιλικό καβούρι, σάλτσα ponzu, μαγιονέζα sweet chili, αβοκάντo, μάνγκο, αγγούρι αλλά και το ψητό μεδούλι που σερβίρεται με προζυμένιο ψωμί. Εξαιρετικά και τα ωμοφαγικά πιάτα, όπως η καραβίδα sashimi ή το μοσχαρίσιο tartare που σερβίρεται σε μορφή ιαπωνικού sando, με αρκετά ιαπωνικά στοιχεία όπως kewpie mayo, wasabi, πούδρα aonori. Εδώ οι επιλογές είναι εκλεκτές και ο κατάλογος δεν φλυαρεί άσκοπα. Λινγκουίνι με ταρτάρ καραβίδας, χριστόψαρο σοτέ, μαύρος χοίρος ελληνικός με char siu bbq sauce ή ribeye black angus USA για 2 άτομα είναι ανάμεσα στα πιάτα –δεν ξεπερνούν τα 10– που προτείνει το Sapou.
Τα signature cocktails και η προσεγμένη οινική λίστα συμπληρώνουν μια γευσιγνωσία που έχει άρωμα από Αιγαίο και όλη την αρχοντιά της παλιάς αστικής Αθήνας. Ένας συνδυασμός που κάνει την όλη εμπειρία μοναδική.
Ναϊάδων 2 & Αντίνορος, Παγκράτι, 210 7230626
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0