Το Serpe βγαίνει από το όνομα Σερπετζόγλου. Αυτό είναι το επίθετο του Κωνσταντίνου που δημιούργησε το specialty coffee roastery πριν από πέντε χρόνια για να βρει τον τρόπο να εκφράσει τη μεγάλη του αγάπη για τον καφέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη συνταγή επιτυχίας από αυτή. Ένας home barista, ένας λάτρης της γεύσης, της ιστορίας, της τέχνης του καφέ που πρακτικά μετέτρεψε το πάθος του σε επάγγελμα, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν το είδε έτσι.

 

Η μηχανή καβουρντίσματος, που έχει έρθει από τη Γερμανία, φιγουράρει επιβλητική μέσα στο coffee shop και αναδίδει τα αρώματα των κόκκων που καβουρδίζονται καθημερινά για να προσφέρουν όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά τους. Κάθε ποικιλία έχει τα δικά της μυστικά κι αυτή είναι όλη η μαγεία στην παρασκευή του καφέ. Ο Κωνσταντίνος έχει δημιουργήσει το δικό του blend που θα σε κερδίσει, αλλά στο Serpe θα βρεις και μια σειρά από single origins με καταγωγή από Μεξικό, Κολομβία, Κόστα Ρίκα και από άλλες χώρες παραγωγής. Ό,τι επιλέξεις αλέθεται εκείνη τη στιγμή, και για να το απολαύσεις σε ένα φλιτζάνι πραγματικά μοναδικό.

 

Serpe: Σου φτιάχνει καφέ σαν να είσαι στο σπίτι ενός λάτρη του είδους
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO

 

Η ιταλική μηχανή La Marzocco –custom made ειδικά για το Serpe– παίζει τον δικό της ρόλο στην όλη εμπειρία που προσφέρει το coffee roastery της Καλλιθέας. Προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια, ο καφές που απολαμβάνεις εδώ μοιάζει με εκείνον που θα σου έφτιαχνε στο σπίτι του ένας φίλος, γνώστης του είδους, για να σε ευχαριστήσει. Όπως λέει ο Κωνσταντίνος: «Πάντα έκανα τεράστιες διαδρομές για να πιω έναν καλό espresso». Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το Serpe. Όπου κι αν είσαι, αξίζει να φτάσεις μέχρι την Καλλιθέα για να δοκιμάσεις τον καφέ του και να πάρεις μαζί σου στο σπίτι λίγο από το πάθος  που κρύβει η δημιουργία του.

 

Serpe: Σου φτιάχνει καφέ σαν να είσαι στο σπίτι ενός λάτρη του είδους
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO

 

Δοϊράνης 190, Καλλιθέα, 211 4134556 
Facebook:
Serpe coffee

Οδηγός Γεύσης