ADVERTORIAL
Την πρώτη φορά που δοκίμασα κοτόπουλο σούβλας σε ένα underground rotisserie του Λονδίνου κατέρρευσε ο κόσμος μου, καθώς συνειδητοποίησα ότι η σούβλα δεν είναι απλώς ελληνική υπόθεση. Κι έπειτα ήρθε το Spit Jack, που μετέφερε όλη την αισθητική από ένα λονδρέζικο στέκι στο κέντρο της Αθήνας. Γεύσεις που δεν συναντάς συχνά σε έναν χώρο με street άποψη που μόλις μεγάλωσε για να χωράει ακόμα μεγαλύτερες παρέες.
Το Spit Jack επεκτάθηκε και άνοιξε τις πόρτες του όχι μόνο για τις καθημερινές στιγμές αλλά και για όλες εκείνες τις αφορμές για γιορτή που θέλεις να ζήσεις παρέα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους αλλά και τις αγαπημένες σου γεύσεις. Η σούβλα του Spit Jack είναι πάντα γεμάτη από αυτές. Τα πράγματα είναι απλά: κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, τρυφερή πάπια που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς, ιταλική πορκέτα με τραγανή κρούστα –αυτή η πέτσα που δύσκολα της αντιστέκεσαι– και πικάνια από μοσχάρι Βlack Αngus. Διάλεξε αυτό που θέλεις και συνόδευσέ το με τη homemade sauce που αλλάζει όλη τη νοστιμιά: Truffle Spit Jack Daniels, Ranch, Smokey Bbq, Dijon mustard με θυμάρι. Τα πιάτα, εξάλλου, είναι μια δημιουργία εντελώς προσωπική που ολοκληρώνεται από συνοδευτικά όπως οι πατάτες baby σοτέ σε φρέσκα βότανα, το καλαμπόκι με βούτυρο και μέλι ή ο βουτυράτος πουρές πατάτας με λάδι τρούφας.
Οι σαλάτες δροσίζουν τις έντονες γεύσεις του κρέατος και το γλυκό είναι απαραίτητο στο τέλος για να ολοκληρώσεις την απόλαυση. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Millefeuille Pistachio με την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης, tonca και καραμελωμένα φιστίκια ανάμεσα στα τραγανά φύλλα σφολιάτας – συνοδεύεται από παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.
Το Spit Jack είναι το στέκι που έκανε τη σούβλα comfort γευστική εμπειρία και τώρα μας χωράει όλους για να τη ζούμε ξανά και ξανά.
Σκούφου 10, 210 3316003, Facebook: Spitjack, Instagram: spitjack_rotisserie
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0