ADVERTORIAL

 

Η Οινοποιία Μπουτάρη και τo Clochard, το εμβληματικό εστιατόριο της συμπρωτεύουσας, έχουν ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με άριστες γεύσεις, πλαισιωμένες από το καταλληλότερο κρασί.

 

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα η Οινοποιία Μπουτάρη χαράζει τη δική της γεμάτη διακρίσεις πορεία στον χώρο του ελληνικού αμπελώνα, προσφέροντας στους λάτρεις του κρασιού υψηλού επιπέδου ετικέτες, τις οποίες μπορούμε να βρούμε και σε επιλεγμένα εστιατόρια, μπαρ και κάβες.

 

Το Clochard, με παρουσία από το 1978, αποτελεί σταθερή αξία στο fine dining της εστιατορικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Η κουζίνα του είναι σύγχρονη ελληνική με επιρροές από την εκλεπτυσμένη γαλλική γαστρονομία αλλά και την Ασία. Οι συνταγές και το μενού του προσαρμόζονται βάσει εποχικότητας, διαμορφώνονται από τις διαθέσιμες φρέσκες πρώτες ύλες και τις τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, που εξελίσσεται διαρκώς. Και επειδή το Clochard θέλει πάντα να προσφέρει στους πελάτες του γεύματα υψηλών προδιαγραφών, επιλέγει να αναδεικνύει τις γεύσεις του με έναν ενημερωμένο κατάλογο με περισσότερες από 400 ετικέτες κρασιών. Μία εξ αυτών είναι και ο λευκός οίνος ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ένα κρασί το οποίο προτείνεται για μια μοναδική εμπειρία pairing.

 

Στο Clochard της Θεσσαλονίκης για ένα οινικό γαστρονομικό ταξίδι

 

Το φαγητό

Η ομάδα του Clochard έχει επιλέξει δύο από τα πιάτα της, που με τη συνοδεία του ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ θα συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Από τα ορεκτικά, προτείνεται το τατάκι κιτρινόπτερου τόνου, με ζυμαρικά βερμιτσέλι, φύκι wakame, πικάντικη καπνιστή μαγιονέζα, βούτυρο χελιού και αρωματική σάλτσα ponzu για την απαραίτητη νότα εσπεριδοειδών. Συνεχίζουμε με μια ακόμη καλοκαιρινή, θαλασσινή συνταγή: καρπάτσιο φαγκρί με κρίταμo, λάδι άνηθου και αχινό. 

 

Το κρασί

Ας γνωρίσουμε καλύτερα το κρασί που θα συνοδεύεσει  ιδανικά αυτά τα δύο πιάτα, το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ. Είναι λευκό και ξηρό, ποικιλίας 100% Ασύρτικο, και όπως προδίδει και το όνομά του «κατάγεται» από τη Σαντορίνη. Στην όψη έχει κρυστάλλινη διαύγεια και ελαφριές πράσινες ανταύγειες, ενώ αναδίδει αρώματα ανθέων, όπως αυτά της λεμονιάς, του γιασεμιού και του υάκινθου, με νότες από μάραθο.

 

Τα εσπεριδοειδή αφήνουν μια επίγευση στο ποτήρι, όπως ξύσμα άγριου λεμονιού. Ο ηφαιστειογενής τόπος καταγωγής του τού έχει χαρίσει την αίσθηση της αλμυρότητας και τη μεταλλική γεύση του Ασύρτικου που καλλιεργείται στο νησί. Είναι ένα κρασί υψηλής οξύτητας, με μακρά, ζεστή επίγευση και υπέροχο φινίρισμα.

 

Στο Clochard της Θεσσαλονίκης για ένα οινικό γαστρονομικό ταξίδι

 

Ιδανική επιλογή για γεύματα με φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα με λαδολέμονο και θυμάρι. Ταιριάζει πολύ με φρέσκα οστρακοειδή και γαρίδες λεμονάτες, μακαρονάδες με θαλασσινά και φρέσκο μαύρο πιπέρι, αλλά συνοδεύει πολύ ταιριαστά και δροσερές σαλάτες με sauce vinaigrette και την αγαπημένη ελληνική χωριάτικη σαλάτα. Για τους οπαδούς των πλατό, πλαισιώνεται φανταστικά με τυριά μέτριας οξύτητας, όπως είναι η φέτα και το κατσικίσιο τυρί. 

 

Για απόλαυση στο έπακρο, η συνιστώμενη θερμοκρασία είναι μεταξύ 10-12°C.

 

Ραντεβού στο νεοκλασικό κτίριο-ορόσημο του ξενοδοχείου Excelsior, όπου το Clochard και η Οινοποιία Μπουτάρη ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους για ένα γευστικό και οινικό pairing που συναρπάζει τις αισθήσεις.

 

Clochard, Κομνηνών 10, Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη

Οδηγός Γεύσης