ADVERTORIAL
Από όλες τις μορφές διασκέδασης, η πιο «οικογενειακή» είναι όταν βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φαγητό, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας.
Είναι εκείνες οι βραδιές που θα μπλέξουμε βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις με χορό σε κύκλο, τραγουδώντας δυνατά και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας.
Εκείνες οι έξοδοι όπου μπλέκουμε διαφορετικές παρέες χωρίς να το σκεφτούμε καν, που τα «plus one» των καλεσμένων γίνονται στο τέλος της βραδιάς και δικοί μας φίλοι, που άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών καταλήγουν να συζητούν ζωηρά και να σερβίρουν ο ένας τον άλλο.
Η πιο χαρακτηριστική αφορμή για μια τέτοια βραδιά είναι η Τσικνοπέμπτη. Τα ομαδικά τσατ και τα τηλέφωνα «παίρνουν φωτιά» μέρες πριν για τα κανονίσματα -«σπίτι ή έξω; Αν έξω πού;».
Αν φέτος αποφάσισες να βγεις την Τσικνοπέμπτη, στα παρακάτω 6 στέκια θα απολαύσεις καλό κρέας, νόστιμα συνοδευτικά και θα τσουγκρίσεις με την παρέα σου ένα ποτήρι Δεκαράκι.
Ραμόνα Ταβέρνα
Μίνωος 11-13, Καλλιθέα
Αυτό το παραδοσιακό κουτούκι στην Καλλιθέα, σερβίρει σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό από το 1968. Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα του χώρου παραπέμπουν σε άλλη εποχή, με ένα ζεστό και φιλικό κλίμα ιδανικό για παρέες και οικογενειακά τραπέζια. Από σουτζουκάκια σμυρνέικα μέχρι γεμιστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τα πιάτα της Ραμόνας βασίζονται στο ποιοτικό κρέας ενώ ειδικά για την Τσικνοπέμπτη το μενού σίγουρα θα περιλαμβάνει και σπέσιαλ γευστικές προτάσεις.
Λεμονάκι Μυρωδάτο
Καραϊσκάκη 35, Αθήνα
Με τις ποικιλίες κρεάτων, τα χοιρινά μπριζολάκια και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια του, το Λεμονάκι Μυρωδάτο είναι το spot που προτιμούν οι κρεατοφάγοι του Χαϊδαρίου και όχι μόνο. Το φιλόξενο μεζεδοπωλείο είναι γνωστό για τις βραδιές με ζωντανή μουσική, όπου οι παρέες μαζεύονται για τσίπουρο και τραγούδι.
Μαύρος Χοίρος
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι
Καλές πρώτες ύλες, ζεστό περιβάλλον και μεγάλες μερίδες -δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για την έξοδο της Τσικνοπέμπτης. Με μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών από μαύρο χοίρο (iberico), όπως μαρτυρά και το όνομά του, το στέκι του Χαλανδρίου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο μενού με νόστιμα πιάτα και επιλεγμένα ποτά που θα ικανοποιήσουν και τους πιο «ψαγμένους» γευσιγνώστες.
Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο
Στο παραδοσιακό Κεμπαπτζίδικο του Κυρ Αρίστου, οι συνταγές έρχονται κατευθείαν από την καρδιά της Σμύρνης και τα κρέατα λιώνουν στο στόμα. Η παρέα μπορεί να διχαστεί ανάμεσα στο κασερλί κεμπάπ, το σουτζούκι-παστουρμά ή το σούβλα κεμπάπ με τα αρώματα και τα μπαχαρικά τους αλλά σίγουρα θα συμφωνήσει στο τσίπουρο Δεκαράκι για το τσούγκρισμα.
Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Άνω Πετράλωνα
Στον φιλόξενο χώρο της Καρδερίνας, με τη μεγάλη αυλή για τα ανοιξιάτικα βράδια, η παρέα σου θα συναντηθεί «για να είναι κέντρο και να τους βολεύει όλους». Με χορταστικά πιάτα κρεατικών όπως η μπαλοτίνα κοτόπουλου και το ισκεντέρ γιαουρτλού, τα ψαγμένα συνοδευτικά και τη ζεστή ατμόσφαιρα, κάνει τις παρέες να πηγαίνουν ξανά και ξανά, όπως όλα τα στέκια που σέβονται τον εαυτό τους.
Μυκηνών Γωνία
Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Αθήνα
Το industrial μεζεδοπωλείο του Μεταξουργείο αποτελεί κοινό μυστικό των καλοφαγάδων του κέντρου που δεν αλλάζουν με τίποτα τα μπριζολάκια, το κοντοσούβλι και το ψητό μοσχαρίσιο συκώτι. Ένα ακόμη στέκι που αγαπούν οι παρέες και συνήθως βλέπεις ενωμένα μεγάλα τραπέζια όπου οι άνθρωποι έρχονται κοντά μέσα από το φαγητό και την καλοπέραση, υπό τον ήχο των ποτηριών που τσουγκρίζουν.
Τώρα το ξέρεις. Όποιο στέκι και αν επιλέξεις για την έξοδο με την παρέα, την οικογένεια ή το ταίρι σου, είναι η στιγμή που θα γύρεις πίσω στην καρέκλα σου και θα πιεις μια γουλιά Δεκαράκι τσίπουρο κλείνοντας τα μάτια σου, που θα σε γεμίσει συναισθήματα.
Μπορεί να συνδυάζεις Χαϊδάρι με Μεταξουργείο, Παλαιό Φάληρο με Χαλάνδρι, μπορεί να μπλέξεις παρέες που τελικά θα γίνουν ένα στο τέλος της βραδιάς, αλλά όταν έρχεται η ώρα για τσίπουρο, τότε όλοι μαζϊ επιλέγετε χωρίς δεύτερη σκέψη «Δεκαράκι μόνο!».
Και αυτό γιατί το Δεκαράκι είναι μονοκοικιλιακό, δηλαδή είναι προϊόν απόσταξης από μία εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών και μόνο. Αυτό του δίνει την καθαρή, χαρακτηριστική γεύση του με τα αρώματα να ξεκλειδώνονται σε κάθε γουλιά.
Είτε επιλέξεις το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά ή τον αρμονικό Ροδίτη, η παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής τους, σε παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, τα κάνει να ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά.
Χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol και επίγευση που διαρκεί, το Δεκαράκι μπλέκει παρέες, περιοχές και αφορμές για γιορτή αλλά δεν μπλέκει τις ποικιλίες σταφυλιών του. Γι’ αυτό και είναι πάντα εκεί, στις πιο συναισθηματικές και αυθεντικές στιγμές της καθημερινότητας.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0