Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η υψηλή γαστρονομία συναντά την κοινωνική προσφορά στο «Cooking for Charity.
Στο βραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort και με την επιμέλεια του executive chef Δημήτρη Παμπόρη, ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις δημιουργίες βραβευμένων σεφ, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για καλό σκοπό.
Η παράδοση του cooking for charity ξεκίνησε το 2016, όταν οι Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Αθηναγόρας Κωστάκος και Δημήτρης Δημητριάδης μας μύησαν στις αγαπημένες τους κουζίνες και παράλληλα ενίσχυσαν το έργο της Αγίας Βερονίκης – Σπίτι Στοργής.
Το 2017, η επιτυχημένη δράση συνεχίστηκε με τους Θοδωρή Παπανικολάου, Pascal Favre d’Anne και Arnaud Bignon.
Φέτος, το cooking for charity έρχεται να φανερώσει στους καλεσμένους τα πολλά πρόσωπα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, καθώς οι προσκεκλημένοι chef, ο καθένας με το δικό του τρόπο, λειτουργούν ως πρεσβευτές της ελληνικής, ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρώτο event στις 24 και 25 Ιουνίου με τον Άλεξ Τσιοτίνη, σεφ του ξενοδοχείου Istoria και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ήταν sold out.
Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Κιόρογλου (στις 21 και 22 Ιουλίου), σεφ του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite και πρεσβευτής της μεσογειακής κουζίνας σε όλα τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται στην Ευρώπη και την Καραϊβική.
Το Cooking for Charity κλείνει με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι (στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου) του οποίου οι ολιστικές γαστρονομικές δημιουργίες ρίχνουν φως στις γεύσεις της Ελλάδας.
Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, το cooking for charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Συνεργάτης και φέτος είναι το «Μπορούμε», μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0