ADVERTORIAL

 

To Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει για 7η χρονιά και φέρνει στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ-TIF Helexpo μια μεγάλη γιορτή γεύσεων και μουσικής. Η Soulfood Thessaloniki φροντίζει να δημιουργήσει και φέτος μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με 25 street food booths, γωνιές με εντυπωσιακά food trucks, 2 music stages να δίνουν τον ρυθμό και 5 rest areas για να χαλαρώσεις προτού συνεχίσεις τη βόλτα σου στις κουζίνες του κόσμου. 

 

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου μάς περιμένει μια φιέστα με σπάνιες συνταγές, πρωτοεμφανιζόμενες επιλογές αλλά και κλασικές προτάσεις street food που συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στο φαγητό δρόμου. Στην 7η εκδοχή του τo Thessaloniki Street Food Festival φιλοξενεί την απόλυτη τάση των grilled sandwiches κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, λαχταριστά μπέργκερ από τα κορυφαία burger houses της πόλης καθώς και αυθεντικές γεύσεις της Ασίας με noodles, tikka masala και μοναδικό sushi για τους λάτρεις του είδους. 

 

Thessaloniki Street Food Festival: Ο παράδεισος των γεύσεων και της μουσικής έρχεται ακόμα πιο φαντασμαγορικός
Λαχταριστά μπέργκερ από τα κορυφαία burger houses της πόλης

 

Το γευστικό ταξίδι στο Μεξικό περιλαμβάνει tacos, burritos και quesadillas, ενώ η ναπολιτάνικη πίτσα και οι συνταγές με αυθεντική pasta μάς μεταφέρουν στη γειτονική Ιταλία. Από μια τέτοια γιορτή γεύσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακές συνταγές του Πόντου, τα αριστοτεχνικά καπνιστά κρέατα καθώς και εκλεκτές κοπές κρεάτων. 

 

Στη vegan πλευρά του street food, που συνεχώς κερδίζει έδαφος, εντυπωσιάζουν οι χορτοφαγικές εναλλακτικές του κλασικού γύρου αλλά και παραδοσιακά φαλάφελ κατευθείαν από τον Λίβανο, ενώ τα Fish’n’Chips, σε version άκρως βρετανική, συναγωνίζονται τον δικό μας μπακαλιάρο σκορδαλιά. Οι λάτρεις των γλυκών θα απολαύσουν λαχταριστά παγωτά, παραδοσιακούς λουκουμάδες, νοστιμιές από τη χώρα των Βάσκων, γνήσια churros, αυθεντικό ιταλικό τιραμισού και, φυσικά, πολλές ακόμα λιχουδιές απ’ όλο τον κόσμο!

 

Thessaloniki Street Food Festival: Ο παράδεισος των γεύσεων και της μουσικής έρχεται ακόμα πιο φαντασμαγορικός
Σταυροδρόμι γεύσεων, τεχνών και εμπορίου, η Θεσσαλονίκη γίνεται ιδανικό σημείο για τη διοργάνωση μιας γιορτής που ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.

 

Από αυτό το πανηγύρι των γεύσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Τα live ξεκινούν εντυπωσιακά την Πέμπτη 30/5 με τους Turboflow 3000 που θα ανοίξουν το set των Pan Pan και Years Of Youth. Την επομένη θα απολαύσουμε τους Γιαγκίνηδες Live Band σε ένα ρεμπέτικο-λαϊκοπαραδοσιακό performance και τη βραδιά κλείσουν τα Μωρά στη Φωτιά, μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες του ελληνικού ροκ.

 

Το Σάββατο, 1/6, η σκηνή του Thessaloniki Street Food Festival φιλοξενεί τις Κουπές, που συνδυάζουν σύγχρονα ακούσματα με παραδοσιακές πινελιές, και τους ανεπανάληπτους Χατζηφραγκέτα με το αβανγκάρντ freestyle rock ύφος τους. Το φεστιβάλ κλείνει στις 2/6 με τους Polkar να προσφέρουν απλόχερα ελεύθερη βαλκανική indie με ελληνικές ρίζες και τους Mary’s Flower Superhead με τον εντυπωσιακό disco-post punk ήχο τους γεμάτο synths και samples.

 

Thessaloniki Street Food Festival: Ο παράδεισος των γεύσεων και της μουσικής έρχεται ακόμα πιο φαντασμαγορικός
Από αυτό το πανηγύρι των γεύσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η κατάλληλη μουσική υπόκρουση.
Thessaloniki Street Food Festival: Ο παράδεισος των γεύσεων και της μουσικής έρχεται ακόμα πιο φαντασμαγορικός
Οι λάτρεις των γλυκών θα απολαύσουν λαχταριστά παγωτά, παραδοσιακούς λουκουμάδες, νοστιμιές από τη χώρα των Βάσκων, γνήσια churros, αυθεντικό ιταλικό τιραμισού και, φυσικά, πολλές ακόμα λιχουδιές απ’ όλο τον κόσμο!
 

 

Όσο για το δεύτερο stage του Thessaloniki Street Food Festival 2024, εκεί στήνεται μια γιορτή μουσικής με ήχους και ακούσματα ηλεκτρονικά, house, disco αλλά και hip-hop, με set από σπουδαίους DJs.

 

Σταυροδρόμι γεύσεων, τεχνών και εμπορίου, η Θεσσαλονίκη γίνεται ιδανικό σημείο για τη διοργάνωση μιας γιορτής που ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Το Thessaloniki Street Food Festival έρχεται και φέτος για να αποδείξει ότι αυτός ο πολιτισμός της γεύσης και της μουσικής είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

 

ΔΕΘ-TIF Helexpo, www.thessalonikistreetfoodfestival.gr, Social: @soulfoodthessaloniki

Ώρες λειτουργίας: Πέμ.-Παρ. 17:00-00:00, Σάβ.-Κυρ. 12:00-00:00

Είσοδος: €5

Οδηγός Γεύσης