Το Tre Sorelle κλείνει πέντε χρόνια που βρίσκεται μαζί μας κι εμείς μαζί του. Γιατί μέσα σε αυτή την πενταετία το ιταλικό του Παγκρατίου έχει φιλοξενήσει δεκάδες στιγμές μας γεμάτες από αυθεντική ιταλική γεύση, δροσιστικά απεριτίφ ή ετικέτες κρασιού που μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το Tre Sorelle μόνο με αριθμούς: 5 χρόνια, 14 πίτσες, 90 δευτερόλεπτα, 700 βαθμοί. Αυτοί συνοψίζουν συμβολικά την εμπειρία που ζεις κάθε φορά που δοκιμάζεις κάποια από τις ναπολιτάνικες συνταγές, η οποίες ψήνονται για μόλις 1,5 λεπτό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Μόνο που εδώ πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμα: τη χειροποίητη προζύμη (που δεν έχει καμία σχέση με την έτοιμη), η οποία ωριμάζει για 48 ώρες και τροφοδοτείται συνεχώς για να δίνει το μοναδικό ζυμάρι της κυψελωτής πίτσας του Tre Sorelle.

Tre Sorelle: Πέντε χρόνια δημιουργεί αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με χειροποίητη προζύμη
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

Μαργαρίτα burrata με φρέσκια μοτσαρέλα, burrata και φρέσκο βασιλικό, Aubergine με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μελιτζάνα, σκόρδο και φύλλα βασιλικού ή Vegeteriana με διάφορα λαχανικά, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και καρότο τουρσί είναι κάποιες από τις must επιλογές. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με πέντε εξαιρετικές σαλάτες –και εδώ τα ποιοτικά υλικά ξεχωρίζουν– αλλά και με τα φανταστικά κανελόνια φούρνου που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις. Κρασί και απεριτίφ συνοδεύουν τα πιάτα του Tre Sorelle μέσα σε μια ατμόσφαιρα φωτεινή και ευχάριστη που σου φτιάχνει τη διάθεση πριν ακόμα φτάσει το φαγητό στο τραπέζι σου.

Γιατί μετά, αυτό που αισθάνεσαι είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο στέκι και ένας φίλος Ιταλός φροντίζει να σε περιποιηθεί με κάθε τρόπο. Κι αυτή η οικειότητα είναι που προκαλεί την απόλυτη απόλαυση.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, 211 4072172, FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης