Tο Venir είναι απαρέμφατο και στα γαλλικά σημαίνει «έρχομαι». Και σ’ αυτό το στέκι πρέπει να έρθεις οπωσδήποτε. Το νέο all-day coffee bar που βρίσκεται στη Μυλλέρου, μια ανάσα από την πλατεία του Μεταξουργείου, βρίσκεται το πρότζεκτ που δημιούργησαν τρεις φίλες (Κατερίνα, Ρούλα, Σωτηρία), κι αυτή η ταυτότητα το κάνει ήδη ενδιαφέρον. Την Κατερίνα, μάλιστα, θα τη βρεις συνεχώς εκεί να φροντίζει για τα πάντα, από τη διακόσμηση μέχρι τις γεύσεις, αλλά πάντα με μεγάλο χαμόγελο – άλλος ένας καλός λόγος για να αγαπήσεις το new entry του κέντρου. 

 

Φιλόξενο, ζεστό και οικείο, σε κερδίζει αμέσως για τον πρωινό σου καφέ αλλά και για το βραδινό σου ποτό. Μάλιστα, εδώ, εκτός από τα κλασικά αποστάγματα και τα δροσιστικά κοκτέιλ, μπορείς να απολαύσεις και ποτό χωρίς αλκοόλ, αφού η κάβα διαθέτει μια ενημερωμένη λίστα με ετικέτες alcohol free.

 

Venir
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Για όλες εκείνες τις βραδιές που η καλοκαιρινή Αθήνα σε γοητεύει και δεν σε αφήνει να γυρίσεις σπίτι, το Venir στήνει τα τραπεζάκια του έξω και σου προσφέρει στιγμές που συνοδεύονται με τις κατάλληλες γεύσεις. Η σαλάτα με μπουράτα –ή μοτσαρελίνι–, ημίλιαστη ντομάτα και παξιμάδι χαρουπιού, μπρουσκέτες με φρέσκα υλικά και πλατό αλλαντικών - τυριών ταιριάζουν με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το ποτάκι σου. Εντυπωσιακό είναι και το πλατό παρμεζάνας (200 γρ.) που συνοδεύεται από αποξηραμένα σύκα και κριτσίνια κι έχει μια ακόμα πιο εκπλεπτυσμένη αίσθηση.

 

Κάθε τόσο το Venir φιλοξενεί θεματικές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί, στα κοκτέιλ ή ακόμα και στη μουσική, οπότε έχε τον νου σου. Ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του χειμώνα καλεσμένοι DJs δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα πάρτι που πρέπει να ζήσεις.

 

Μέχρι τότε, απόλαυσε την καλοκαιρινή πλευρά του Venir που έχει αποκτήσει τη δική του θέση στο κέντρο της Αθήνας.

 

Μυλλέρου 29, Αθήνα, 211 7509988

Instagram: venir_athens 

TikTok: venir_athens

Οδηγός Γεύσης