Η λευκή κουκουβάγια έχει τη φωλιά της στην Πάρνηθα. Κι αυτή η φωλιά είναι ανοικτή σε όλους και μάλιστα κάθε στιγμή της ημέρας. Το White Owl είναι ένα all day στέκι που σε οδηγεί  στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, εκεί όπου ξεκινά το υπέροχο τοπίο της Πάρνηθας και σε καλωσορίζει σε έναν χώρο όπου το μέσα συνδέεται με το έξω. Οι μεγάλες τζαμαρίες σε κάνουν να νιώθεις ότι κάθεσαι στην αυλή του White Owl – σήμα κατατεθέν του χώρου – και απολαμβάνεις την πρασινάδα της φύσης. 

 

White Owl: Το σπάνιο είδος της αυθεντικής διασκέδασης φωλιάζει εδώ

 

Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές που σκορπίζει το άρωμά του σε καλωσορίζει για την πρωινή καλημέρα και οι γεύσεις του brunch menu συνοδεύουν το ρόφημα ή τον χυμό σου. Τα αβγά έχουν την τιμητική τους σε μια σειρά από συνταγές για όλα τα γούστα και τις διατροφικές επιθυμίες. Τα Eggs Benedict σερβίρονται σε δύο εκδοχές: με English muffin και ζαμπόν ή με pretzel και σολομό Σκωτίας. Οι ομελέτες με συνδυασμούς διαφορετικών υλικών είναι μια απόλαυση – ανάμεσά τους θα βρεις και μια healthy εκδοχή με ασπράδι από πέντε αβγά, παστράμι γαλοπούλας, cottage και pico de galo για ένα πρωτεϊνικό  boost. Στα must try και το White Owl Breakfast που δικαίως έχει πάρει το όνομα του χώρου. Αβγά μάτια, λουκάνικο μαύρου χοίρου, edamame, ραγού μανιταριών και baby πατάτες συνδυάζονται σε ένα πιάτο εκπληκτικό.

 

White Owl: Το σπάνιο είδος της αυθεντικής διασκέδασης φωλιάζει εδώ

 

Από το μενού δε λείπουν οι comfort προτάσεις σε burger και club για εκείνα τα μεσημεριανά breaks που θέλεις ένα νόστιμο street γεύμα μαζί με ένα ποτήρι κρασί ή ακόμα κι ένα early cocktail. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το burger με μπιφτέκι black angus brisket, μαρμελάδα μπέικον και truffle mayo, αλλά και την pizza σε flatbread με σάλτσα ντομάτας san Marzano, μοτσαρέλα και choritho – ιδανική επιλογή για «τσίμπημα» μαζί με το ποτό σου. Στην κατηγορία finger food θα βρεις και ένα πλατό surf ‘n’ turf με γαρίδες τεμπούρα, κοτόπουλο yakitori, spring rolls λαχανικών, canaber balls και sweet chilly που μπαίνει στη μέση για να δοκιμάσουν όλοι αυτόν τον συνδυασμό θαλασσινών και κρέατος.

 

White Owl: Το σπάνιο είδος της αυθεντικής διασκέδασης φωλιάζει εδώ

 

Το White Owl θα ενθουσιάσει και την πιο «εστιατορική» όρεξή σου, με το λαχταριστό χοιρινό κότσι που μαγειρεύεται σε μαύρη μπύρα, με σάλτσα gravy και πουρέ σελινόριζας ή τα μπιφτέκια γαλοπούλας με κινόα για μια πιο ελαφριά απόλαυση. Μη διστάσεις να ενδώσεις σε κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου που ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία στο White Owl. Το Moelleux σοκολάτας, ένα ζεστό κέικ που στο κέντρο του κρύβει λιωμένη υγρή σοκολάτα, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις γευστική ευτυχία.

 

Το βράδυ η λευκή κουκουβάγια φυσικά και μένει ξύπνια προσφέροντας πολύχρωμα cocktail και μουσικές που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Κάθε τόσο διοργανώνονται live από διαφορετικά είδη – από soul και funk μέχρι jazz ή ακόμα και ελληνικό rock – που δεν πρέπει να χάσεις. Στο White Owl όλοι αισθάνονται ότι γίνονται μια μεγάλη παρέα που έχουν ανακαλύψει ένα σπάνιο είδος διασκέδασης.

 

Αριστοτέλους 65 Θρακομακεδόνες, 210 243 2613, social: @whiteowlcafe

 

Οδηγός Γεύσης