Δεν γίνεται να μην προσέξεις το Zambri καθώς περνάς από την Κηφισίας. Κι αν το προσέξεις, δεν γίνεται να αντισταθείς στη γοητεία του που σε καλεί να απολαύσεις την υπέροχη ατμόσφαιρα η οποία δημιουργήθηκε σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά της περιοχής.
Στημένο σαν αρχοντική εξοχική κατοικία, αυτό το all-day restaurant έχει μια αύρα επιβλητική κα ταυτόχρονα τόσο ευχάριστη που σε κάνει να χαζεύεις για ώρα τις λεπτομέρειες του ψηλοτάβανου χώρου ο οποίος σου επιτρέπει να αναπνέεις ελεύθερα καθώς απολαμβάνεις τις γεύσεις της κουζίνας.
Ο executive chef Κωνσταντίνος Άκουρος, με chef de cuisine τον Βασίλη Μπόλο, αντλεί έμπνευση από τη μεσογειακή παράδοση και τη συνδέει με τις αναμνήσεις του ελληνικού τραπεζιού, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές της παγκόσμιας γαστρονομίας δείχνουν τον δρόμο για μια σειρά από πιάτα άκρως δημιουργικά.
Στα ορεκτικά θα βρεις τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου με λευκό ταραμά σε μαρμελάδα ντομάτας, αυγοτάραχο και φιστίκι Αιγίνης αλλά και ένα πιάτο που σερβίρει διαφορετικά τις γαρίδες σαγανάκι με ταρτάρ γαρίδας, με κόκκινη σάλτσα με μους φέτας και μια φέτα προζυμένιο ψωμί για να μπορείς να βουτήξεις αλά παλαιά.
Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα ξεχωρίζουν το πρασοσέλινο με σοτέ φρέσκο καλαμάρι αλλά και τα κρητικά σκιουφιχτά με μπολονέζ από μοσχαρίσιο φιλέτο και κρέμα από γραβιέρα Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης. Αν είσαι meat lover, να δοκιμάσεις οπωσδήποτε κάποια από τις premium κοπές (όλες έρχονται από Αμερική) και, φυσικά, μη φύγεις χωρίς να απολαύσεις την εμπειρία του επιδορπίου. Εκτός από το περίφημο Zambri Τower, ένα προφιτερόλ που μοιράζεται όλη η παρέα, θα σε μαγέψει η μους γάλακτος με tofu καραμέλας, τραγανή βάση από φεγεντίνη, namelaka σοκολάτας γάλακτος και σιρόπι καραμέλας.
Το Zambri εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια είναι ένας καλός λόγος να βγάλεις φλας καθώς ανεβαίνεις την Κηφισίας.
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0