Στην πάντα αριστοκρατική και γοητευτική γειτονιά της κηφισιάς το Zambri αποτελεί εδώ και καιρό ένα αγαπημένο σημείο για τους ντόπιους και μη. Πρόσφατα, έκανε σε ανακαίνιση και επιστρέφει με μια φρέσκια, μοντέρνα ατμόσφαιρα που συμπληρώνει τέλεια το καινοτόμο γαστρονομικό ταξίδι. Με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Κωνσταντίνο Άκουρο, το νέο μενού του Zambri υπόσχεται μια αξέχαστη γευστική εμπειρία από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Τα πρωινά στο Zambri είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα είναι η παραδοσιακή και ταυτόχρονα δελεαστική shakshouka. Αυτό το κλασικό πιάτο της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει βιολογικά αυγά σε πλούσια, καρυκευμένη σάλτσα ντομάτας με νιφάδες τσίλι και σαγανάκι σφέλας, σερβιρισμένα με τραγανό ψωμί, ιδανικό για βούτημα. Ωστόσο, ο αληθινός αστέρας του μενού brunch είναι το Zambri Tower Breakfast. Αυτό το πλούσιο πιάτο είναι ένας πύργος από ελβετικές βάφλες, τέλεια ομελέτα, φρέσκο αβοκάντο και μανούρι, αλλά και μια επιλογή από εποχικά φρούτα και λαχταριστές πραλίνες.

 

ΕΠΕΞ Zambri
Φωτ.: Bill Stamatopoulos

 

Καθώς η μέρα προχωρά, το μενού προσφέρει μια ποικιλία από εκλεπτυσμένα πιάτα, χορταστικά και καινοτόμα. Ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα είναι το Lobster Mac N Cheese. Αυτό το πιάτο ανεβάζει το κλασικό comfort food σε γκουρμέ επίπεδο με ζουμερά κομμάτια αστακού αναμεμειγμένα με κρεμώδη, τυρένια ζυμαρικά, καλυμμένα με μια τραγανή κρούστα από crumble θυμαριού. Για εκείνους που αναζητούν κάτι πιο ελαφρύ, το Beef Tartare είναι προετοιμασμένο με τα καλύτερα κομμάτια βοδινού κρέατος, καρυκευμένο στην εντέλεια και συνοδευόμενο από χειροποίητη φοκάτσια.

 

Το Zambri μετατρέπεται σε έναν κομψό προορισμό για δείπνο, προσφέροντας ένα μενού που είναι απλώς εντυπωσιακό. Το Surf and Turf είναι απόδειξη της μαεστρίας των σεφ, συνδυάζοντας τρυφερό φιλέτο με αστακό σε ένα πιάτο που αξιοποιεί τα καλύτερα από τη γη και τη θάλασσα. 

 

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα ενθουσιαστούν με το Tonnarelli Valey Shrimp. Αυτό το πιάτο περιλαμβάνει χειροποίητα ζυμαρικά τοναρέλι αναμεμειγμένα με ζουμερές γαρίδες και μια λεπτή, γευστική σάλτσα που αναδεικνύει τη ζωντάνια του αυγοτάραχου.

 

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063 

www.zambriallday.gr 

Facebook: ZAMBRI

Instagram: @zambri_athens

Οδηγός Γεύσης