ADVERTORIAL

 

Η γαστρονομική εμπειρία στο Zillers και φέτος φωτίζεται με ένα αστέρι Michelin. Το αγαπημένο rooftop του κέντρου όπου το fine dining παρουσιάζεται με μια εντελώς μεσογειακή ταυτότητα και με μαγευτική θέα στην Ακρόπολη –στοιχείο αναπόσπαστο από τη συνολική απόλαυση– απέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά διάκριση από τον περίφημο οδηγό γεύσης. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει την αναφορά σε συγκεκριμένα πιάτα του, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

 

Ο σεφ Βασίλης Ρούσσος έχει δημιουργήσει ένα μενού που αξίζει όχι μόνο μια τέτοια βράβευση αλλά πάνω απ’ όλα κερδίζει καθημερινά τις καρδιές των επισκεπτών, προσφέροντας ένα γευστικό ταξίδι στην ελληνική κουζίνα. Εξάλλου το Zillers και λόγω τοποθεσίας αλλά και λόγω φήμης γίνεται γαστρονομικός πρεσβευτής για όσους ταξιδεύουν στη χώρα μας και σχεδιάζει μια εμπειρία που τους καλωσορίζει στη γευστική πλευρά της Ελλάδας. Τα πιάτα, ωστόσο, δεν βασίζονται απλώς στην παράδοση αλλά και στην αστική κουζίνα περασμένων δεκαετιών που παραμένει αγαπημένη και συνδέεται τόσο πολύ με το DNA αυτής της πόλης.

 

Zillers: Γαστρονομική εμπειρία που, δικαίως, βραβεύτηκε για τρίτη φορά με αστέρι Michelin

 

Δύο μενού degustation, το Synthesis και το Synecdoche (Σύνθεσις και Συνεκδοχή) τονίζουν την έννοια του «συν», του «μαζί», που τόσο σημαντική είναι στην ελληνική κουλτούρα. Οι πρώτες ύλες είναι απλές, εποχικές, επιλεγμένες από τοπικούς παραγωγούς, και αποδεικνύουν πως οι γεύσεις μπορούν να δημιουργήσουν αναμνήσεις μέσα από την αληθινή νοστιμιά τους. Ανάμεσα στις προτάσεις θα βρεις τις γαρίδες Μάνης με περγαμόντο, κουμκουάτ και λαχανικά από το μποστάνι τους –η πρόταση του οδηγού Michelin–, το σαλάχι στον ατμό με χαβιάρι και φρεσκοκομμένα λαχανικά αλλά και την ταπεινή σαρδέλα που συνοδεύεται με ρεβίθια Σίφνου και μεταμορφώνεται σε ένα πιάτο υψηλής γευστικής αισθητικής. 

 

Ο pastry chef Χρήστος Παπαδόγιαννης –που πλέον έχει τη θέση του executive pastry chef στον όμιλο– δημιουργεί επιδόρπια που ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία και βάζει τη δική του σφραγίδα στο τρίτο αστέρι Michelin που φωτίζει πάνω από το Zillers. Η wine list δημιουργεί ένα άψογο pairing με δύο διαφορετικές κάρτες, τη μία από τον ελληνικό και την άλλη από τον διεθνή αμπελώνα για να επιλέξεις την ετικέτα που θα αναδείξει τις γεύσεις των πιάτων.

 

Zillers: Γαστρονομική εμπειρία που, δικαίως, βραβεύτηκε για τρίτη φορά με αστέρι Michelin

 

Στο Zillers το fine dining αποκτά μια ειλικρίνεια που σπάνια βρίσκεις και το αποτέλεσμα είναι γεύσεις που θυμίζουν την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας.

 

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277 

Facebook: The Zillers Athens Boutique Hotel

Instagram: thezillersathens 

thezillersathens.com/rooftop-gastronomy

Οδηγός Γεύσης