Βυζαντινό: Κλασική αθηναϊκή αξία με σύγχρονη ελληνική κουζίνα

Ωραίοι συνδυασμοί αλμυρού και γλυκού διατρέχουν το μενού του εστιατορίου του Hilton

8.11.2017 | 16:56
Βυζαντινό: Κλασική αθηναϊκή αξία με σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Φιλέτο ψαριού με πουρέ κουνουπίδι, αμύγδαλα και σάλτσα με κάρυ.

 

Το Byzantino, το εστιατόριο του Hilton, φλερτάρει φέτος στο μενού του με τα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας για το αθηναϊκό εστιατόριο που σκοπεύει να μας κανακέψει με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που σερβίρονται στον χαλαρό χώρο του. Ο σεφ Γιώργος Καπέρδας μαγειρεύει με κέφι και τέχνη και παρουσιάζει πιάτα όπως η ψητή σφέλα Μεσσηνίας που τη συνοδεύει με γλυκό κουταλιού κυδώνι (€16) – ένας ωραίος συνδυασμός αλμυρού και γλυκού. Η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι έρχεται πληθωρική και συνδυάζεται με τραγανά κομματάκια παναρισμένου καβουρμά, νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, κουκουνάρι, λιαστή ντομάτα και «ντύνεται» με ντρέσινγκ από οξύμελι που χρειάζεται ενίσχυση για να ακουστεί και να χαρίσει ένταση στο πιάτο (€18). Ωραία η ιδέα της σούπας με ψητά μαυρομάτικα φασόλια και κριθάρι με ντομάτα, σέλινο, καρότο και καπνιστή πάπρικα (€14). Ένα υγιεινό χορτοφαγικό πιάτο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Ευχάριστο ως πρόταση το ραβιόλι παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια τρούφα και σος μπεσαμέλ με γιαούρτι και τραχανά (€21). Ανάλαφρη γεύση, με την τρούφα να κλέβει την παράσταση. Το μενού προσφέρει την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

 

Βυζαντινό: Κλασική αθηναϊκή αξία με σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Η σαλάτα με ρόκα και σπανάκι συνδυάζεται με τραγανά κομματάκια παναρισμένου καβουρμά, νιφάδες από τυρί Σαν Μιχάλη, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα.

 

Βυζαντινό: Κλασική αθηναϊκή αξία με σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Αναμένεται ένας ενδιαφέρων χειμώνας για το αθηναϊκό εστιατόριο που σκοπεύει να μας κανακέψει με πιάτα από την ελληνική κουζίνα που σερβίρονται στον χαλαρό χώρο του.
Βασ. Σοφίας 46 (Χίλτον)
210 7281400
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon