Little Italy

Το πάρτι δεν τελειώνει ποτέ γύρω από την μπάρα, τον μεγάλο μοναστηριακό πάγκο και τα τραπέζια στο Pecora Nera. Όμορφη μουσική, ντύσιμο νησιού και εκρηκτικές ιταλιάνικες γεύσεις είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής του.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 26.6.2008 | 00:00

Η βραδιά ήταν γλυκιά,καλοκαιρινή. Η ιδέα να επισκεφτώ ξανάτο Pecora Neraταίριαζε. Η μουσική οδηγεί τα βήματάμου. Η αυλή περιβάλλεται από ένακαταπράσινο τείχος από ελιές και φυτά,μια αγκαλιά. Σφύζει από κόσμο. Προχωρώστα ενδότερα. Το μοναστηριακό τραπέζιστο κέντρο της αίθουσας γεμάτο. Η μπάραφιλοξενεί παρέες. Όρθιοι, με τα κοκτέιλστο χέρι, λικνίζονται στους ζωηρούςήχους της μουσικής. Σαν να βρίσκομαι σεπάρτι. Η καλή διάθεση περισσεύει.

Παίρνω θέσησε ένα τραπεζάκι στην αυλή, δίπλα στηνείσοδο, και έχω θέα στον κόσμο πουσυνεχίζει να έρχεται. Είναι μια βραδιάκαθημερινή. Ντύσιμο χαλαρό, βερμούδεςκαι ριχτά λινά λευκά πουκάμισα. Μιακαλή πρόγευση διακοπών, σκέφτομαι. Ωραία έξοδος. Ντύνεσαι χαλαρά καιαπολαμβάνεις όμορφα με την παρέα σουφαγητό, ποτό και μουσική. Εδώ, η μουσικήπαίζει σπουδαίο ρόλο. Ο ηθοποιός ΦίλιπποςΣοφιανός, συνιδιοκτήτης του μαγαζιού,έχει την επιμέλεια και γνωρίζει καλάτη συνταγή με τραγούδια που αντέχουνστο χρόνο. Είναι εξαιρετική και ταξιδιάρικηαπό διάφορες δεκαετίες. Σου φτιάχνειτο κέφι, δημιουργεί μια ευχάριστηοικειότητα. Εντοπίζω αρκετές γυναικοπαρέεςστα γύρω τραπέζια αλλά και γνωστά πρόσωπατης επιχειρηματικής και δημοσιογραφικήςζωής.

Ας χαζέψω,επιτέλους, και το μενού που μιλάειιταλικά. Θα ακολουθήσω τη σειρά τωνπιάτων, όπως εξάλλου το καλεί και ηφιλοσοφία των Ιταλών. Για αρχή ωραιόταταψημένα ψωμάκια με γκοργκοντζόλα καιαχλάδι. Για να ανοίξει η όρεξη. Από ταantipasti, δύσκολο να επιλέξεις,είναι όλα ελκυστικά. Η επιθυμία μουείναι ανάμεσα στο πιάτο με τα καλήςποιότητας αλλαντικά και στα ρολά μεψητά λαχανικά και προσούτο. Επιλέγω τοδεύτερο. Ήρθε καλοφτιαγμένο καιαπολαυστικό.

Από τις επτά insalateτου μενού δοκιμάζω αυτήν με την τραγανήπιπεράτη ρόκα, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια,το αβοκάντο και τις φλύδες παρμεζάνας.Πλούσια και δροσερή.

Βλέπω σταδιπλανά τραπέζια να προσγειώνονταιλαχταριστές και πληθωρικές μακαρονάδες.Θα ενδώσω. Μια pasta frescaεπιβάλλεται. Ταλιατέλες με κολοκυθάκιακομμένα σε λεπτά στικς, ντοματάκια καικαπνιστό τυρί scamorza πουδίνει και τη γευστική ένταση στο πιάτο.Ζητώ από τον περιποιητή, με το μαύροT-shirt καιτην στάμπα με το λογότυπο του μαγαζιού,ένα μύλο πιπεριού. «Αμέσως» μουαπαντά με χαμόγελο. Οι σερβιτόροικινούνται σαν αιλουροειδή ανάμεσα στονκόσμο και προλαβαίνουν κάθε επιθυμίασου. Σερβίρουν σωστά το κρασί στα ποτήριακαι φέρνουν τα πιάτα στην ώρα τους. Οιταλιατέλες ήρθαν ιδανικά aldente με τα υλικά να ισορροπούνστο πιάτο και να δένουν σε ένα όμορφογευστικό σύνολο. Από τα κυρίως λιμπίστηκατα μπιφτεκάκια στη σχάρα με σάλτσακαυτερή chili. Πιάτο απόλυταχορταστικό με δύο μεγάλα αφράτακαλοφτιαγμένα και ζουμερά μπιφτέκιαπου τα στεφάνωνε η αυθεντική σάλτσαchili και δίπλα ένα «βουνό»πατάτες φούρνου. «Ο καλοκαιρινός μαςκατάλογος παίζει με τα υλικά της εποχής»μου λεει η Τζένη Χρονοπούλου, ψυχή τουμαγαζιού. Γλυκός επίλογος με mascarponebrulle με σοκολάτα. Έφυγααπό το Pecora Neraμε χαμόγελο. Ζωντανό μαγαζί που σουφτιάχνει το κέφι.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon