«Λούτσος». Ναι, λούτσος. Και τα πιάτα του είναι αξιομνημόνευτα
Στη Βούλα, ένα ψαροφαγείο σερβίρει νόστιμα πιάτα για απαιτητικούς του ψαρομεζέ
Με το θαλασσινό όνομα «Λούτσος» μας συστήνεται το ψαροφαγείο στη Βούλα που έχει ήδη μια πορεία λίγων μηνών. Η υποδοχή είναι εγκάρδια και ο επαγγελματισμός εμφανής από την πρώτη στιγμή που θα διαβείς το κατώφλι του.
Η σάλα είναι ευχάριστη και το μενού σε ταξιδεύει στις νοστιμιές του βυθού με μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών πιάτων που συνδυάζουν ζυμαρικά και ρύζι με ψάρια και θαλασσινά και, φυσικά, με φρέσκο ψάρι ανάλογα με την εποχή.
Ξεκινάμε με πληθωρική ψαρόσουπα «Λούτσος» με λαχανικά, γαρίδες, μύδια, καλαμάρι και ψίχα ψαριού (€7,60) που είναι ευφραντική και απολαυστική για τις κρύες μέρες. Για τσιμπολόγημα, η μους λευκού ταραμά δουλεύεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύεται με ελαιόλαδο και κρίταμο (€5,90) ‒ βελούδινη και ξινούτσικη όσο πρέπει.
Καλοφτιαγμένο έρχεται το καρπάτσιο μυλοκόπι σε λεπτοκομμένες φέτες μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και γαρνιρισμένο με αυγά χελιδονόψαρου (€12,40). Το φρέσκο καλαμάρι ψήνεται μαστόρικα στη σχάρα και συνοδεύεται με μαύρο ταραμά και αρωματικό λαδολέμονο (€12,80).
Ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης που επιμελείται την κουζίνα προτείνει να δοκιμάσουμε το τυρί «Κεφαλάκι» Πάρου που γίνεται ψητό και συνοδεύεται με τηγανητό κρίταμο και μαρμελάδα πορτοκάλι (€5,20). Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού ισορροπεί ευχάριστα.
Το σνίτσελ λαβράκι (€13,20) είναι από τα πιάτα που έχουν σουξέ. Το λαβράκι πανάρεται σε ψωμί, περνάει από το τηγάνι και σερβίρεται πάνω σε χοντροσπασμένη πατάτα με γλυκιά σάλτσα ντομάτας που γλυκίζει έντονα.
Ένταση και άρωμα που αφυπνίζει τις αισθήσεις προσφέρει η χορταστική λεμονάτη καλαμαρομακαρονάδα φτιαγμένη με πέτουρα Πηλίου, καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες, βασιλικό, φρέσκια ντομάτα και ξύσμα μοσχολέμονο. (€25,90 για δύο άτομα).
Φτάνοντας στα επιδόρπια, θα σε κερδίσει η ανάλαφρη πανακότα με ευωδιαστή μαστίχα Χίου, σάλτσα πορτοκαλιού και κραμπλ ντάκου (€6,20). Στον Λούτσο θα απολαύσεις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, εμπειρία και φιλοξενία.