Στο Galaxy

Κοσμοπολίτικος αέρας και εξαιρετικό φαγητό με φόντο την Ακρόπολη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 14.7.2010 | 15:38

Υπάρχουν ορισμένα σημεία στην Αθήνα που είναι ταυτόχρονα τόσο σύγχρονα αλλά και τόσο κλασικά. Σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα όποια διάθεση και αν έχεις. Που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για να κερδίσουν την προτίμησή σου. Με θέση προνομιακή. Που ζουν και αναπνέουν μαζί με την πόλη.

Ένα από αυτά είναι χωρίς αμφιβολία το Galaxy bar & restaurant, στον 13ο όροφο του Hilton Αθηνών. Με το που βγαίνεις στο βραδινό καλοκαιρινό του μπαλκόνι το μάτι σου χορταίνει Αθήνα. Από τον Λυκαβηττό ως την Ακρόπολη και από τον Υμηττό ως τη θάλασσα. Βλέπεις την πόλη να κινείται και να ζει, με τις ομορφιές της αλλά και τις τόσο οικείες ασκήμιες της.

Αυτή η μοναδική θέα δεν χρειάζεται διακοσμητικές ακροβασίες και ακρότητες για να σε κρατήσει και τον κανόνα αυτό τον γνωρίζει και τον τηρεί το Galaxy. Με κοσμοπολίτικο αέρα και μίνιμαλ διακόσμηση που ανανεώνεται κάθε χρόνο, σε υποδέχεται φιλόξενα και σου προσφέρει απλόχερα χαλάρωση και την ευκαιρία να αφήσεις πίσω σου τις δυσκολίες της ημέρας, που γίνονται ολοένα και περισσότερες.

Το φαγητό στο Galaxy δεν σε αφήνει ποτέ να χαθείς στην κοινότοπη αδιαφορία ή στη βαθυστόχαστη πλήξη. Τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει και σε αυτό το πεδίο την πολυτέλεια της απλότητας που αναδεικνύεται με πολύ καλή πρώτη ύλη και μαγειρικές προσεγγίσεις που τη σέβονται. Το μενού έχει επιμεληθεί ο executive chef, Γιάννης Μανίκης, με καλές επιλογές που τηρούν τις αναλογίες του Galaxy. Οι ποικιλίες σούσι υπάρχουν και φέτος, όπως το BBQ και το ψήσιμο μπροστά σου στην καυτή πέτρα. Για ξεκίνημα μπορείς να διαλέξεις μια σαλάτα βαλεριάνα με παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα, καλοκαιρινά λαχανικά ατμού και βινεγκρέτ από οξύμελι. Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τον τόνο σε κρούστα πιπεριού, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, σπαγγέτι από κολοκύθα και καρότο σε απόσταγμα κρασιού. Συνέχεια με ριζότι ή ζυμαρικά. Εδώ παίζουν καλά το σπαγγέτι με γαρίδες, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φέτα, βασιλικό και ούζο αλλά και το ριζότο με αστακό, λάδι από σχοινόπρασο και μίνι σαλάτα μυρωδικών. Η ψησταριά αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους λάτρεις του κρέατος, με μια ποικιλία από εξαιρετικές επιλογές όπως το φιλέτο Νεπράσκας, το Τ-bone Greekstone, η μπριζόλα rib eye Νεμπράκας, η μπριζόλα γαλλικής κοπής από μοσχάρι γάλακτος, τα αρνίσια παϊδάκια Πυρηναίων. Υπάρχουν σος με βούτυρο τρούφας ή πιπέρι Μαδαγασκάρης και εξαιρετικά συνοδευτικά όπως τα ψητά ντοματίνια με σταφίδες και φέτα ή τα ψητά λαχανικά με παρμεζάνα και βινεγκρέτ από βαλσάμικο. Το service είναι όπως πάντα σε υψηλό επίπεδο, φροντίζοντας για την ταχύτατη εξυπηρέτησή σου κι ολοκληρώνοντας την αίσθηση της άνεσης.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon