Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα

Ένα έργο που παρακολουθεί έναν αγώνα επιβίωσηςμέχριτελικής πτώσης.

LIFOTEAM 2.10.2014 | 00:00

Η διευθύντρια μιας εταιρείας, πιεσμένη από τη συμπεριφορά του έφηβου γιου της, αποφασίζει- στα υποτιθέμενα πλαίσια λιτότητας- να απολύσει έναν από τους δύο βοηθούς της. Οι δύο υπάλληλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα για να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Όλοι μαζί θα μπουν σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και γερά γόνατα.

 

Το «Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα» είναι ένα έργο που παρακολουθεί έναν αγώνα επιβίωσηςμέχριτελικής πτώσης. Σε ένα νκόσμο, όπου το εθνικό γίνεται εθνικιστικό, το προσωπικό απομονωμένο, το νεανικό ευάλωτο και η έξοδος απ' αυτό το πρόβλημα αποκτά ιδιότητες μεταφυσικές, καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρες της βίας γύρω από έναν κυνικά ανήθικο εργασιακό χώρο. Υπάρχουν εναλλακτικές; Κι αν υπάρχουν μήπως είναι καλά κρυμμένες και για να τις βρούμε αρκεί απλώς να γονατίσουμε;

 

Δύο νεοελληνικά έργα μιλούν για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης, ανέβηκαν με επιτυχία στο Υπόγειο κατά τη χειμερινή σεζόν 2013 - 14, βραβεύτηκαν από τη διεθνή διοργάνωση Eurodram και τώρα επαναλαμβάνονται σε ενιαία παράσταση. Στο ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο έργα( Αλμανάκ, Ασκήσεις για γερά γόνατα) μαζί (είσοδος 15 ευρώ) ή ένα από τα δύο(είσοδος 10 ευρώ).

 

ΠΟΤΕ02/10/2014 - 26/09/2014
ΠΟΥΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ (ΥΠΟΓΕΙΟ)
ΣυγγραφέαςΑνδρέας Φλουράκης
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Μόσχος
ΠαίζουνΒασίλης Ζήσης, Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Ράνια Σχίζα
Οδηγός Θεάτρου