Βιζυηνός και Παπαδιαμάντης στην Πλάκα

Ο κήπος του Μουσείου Ελληνικών Μουσικών Οργάνων φιλοξενεί έργα των μεγάλων λογοτεχνών

LIFOTEAM 30.4.2013 | 15:46

Ο κήπος του Μουσείου Ελληνικών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα ετοίμασε δύο θεατρικές βραδιές εναρμονισμένες με το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης ανεβάζει ξανά την επιτυχημένη του παράσταση «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεώργιου Βιζυηνού, που είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο το 2001 από τον Λάκη Παπαστάθη. Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν σε ηλικία δέκα χρόνων δούλεψε παραγιός σ' ένα σκληρό ράφτη στην Κωνσταντινούπολη το 1861. Το δημοφιλές διήγημα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Εστία το 1884, περιγράφει τη σχέση του μικρού Βιζυηνού με τον παππού του και στη θεατρική μεταφορά πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Νικόπουλος και Δανάη Ρούσσου.

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από τα διηγήματα, «Το μυρολόγι της Φώκιας», «Έρως Ήρως» και «Παιδική Πασχαλιά», ενώ οι ψάλτες και μουσικοί Κώστας Κωσταντάτος (κρουστά, ούτι) και Λουκία Κωνσταντάτου (κανονάκι), συνοδεύουν μουσικά τη λογοτεχνική βραδιά.