ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H εταιρεία MOSAIC del ARTE, με έδρα το Ντουμπάι, ιδρύθηκε από μία ομάδα ταλαντούχων ατόμων, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της ισορροπίας μεταξύ της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη τέχνη και τις κανούργιες τεχνικές και, παράλληλα, το πώς αυτή η κληρονομιά θα γοητεύσει τη νέα γενιά, αναδεικνύοντας την ουσία και τη μοναδικότητά της, μέσα από καινούριες φόρμες.

 

Με βάση τα ιδεώδη αυτά παρουσιάζει, σε παγκόσμια πρώτη, ένα ιδιαίτερο θέαμα, υπό το γενικό τίτλο  «Blind Forgiveness».

 

Ο σύγχρονος κόσμος της τέχνης του μπαλέτου, το φημισμένο Astana Ballet Theatre συναντά τη ροκ εκδοχή του, μέσα από τη θεατρικοποιημένη διαδρομή της παραγωγής, η οποία συνδυάζει δύο κατευθύνσεις.

 

Το κλασικό μέρος του χορού συνδέεται αρμονικά με το κλασικό μέρος της συμφωνικής ορχήστρας, με ροκ εκτελέσεις, εμπλουτίζοντας τις κλασικές δομές με νέες μορφές και ιδέες.

 

Rock Ballet Opera "Blind Forgiveness" ή «Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

 

«Blind Forgiveness» σημαίνει την αιώνια μάχη του καλού με το κακό  που μας οδηγεί να κατανοήσουμε την έννοια της αγάπης. Πάνω σε αυτό το πανανθρώπινο συναίσθημα έχει στηθεί η παράσταση, η πλοκή της οποίας ενέχει μορφής θεατρικού μονολόγου.

 

Το πρωτότυπο λιμπρέτο, αποτελούμενο από 12 σκηνές, περιγράφει μία καθημερινή φαινομενικά ιστορία της σύγχρονης κοινωνίας και καταδεικνύει ότι πολλές φορές οι προτεραιότητες απέχουν από τις ευγενείς προθέσεις.

 

Rock Ballet Opera "Blind Forgiveness" ή «Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

 

Η συνάντηση του νεαρού ήρωα με την τυφλή κοπέλα, τη Νατάλια, επανακαθορίζει το σκοπό της ζωής του, δίνοντάς του την ευκαιρία να ξεφύγει από το σκοτεινό κόσμο της σκληρότητας και του κακού και να δει και πάλι το λαμπερό φως της καλοσύνης και της αγάπης.

 

Μπλεγμένος ο ήρωας σε έναν κόσμο με εύκολες σχέσεις, πλούτο και προσποιητή κενή φήμη, αναπαράγει έναν κύκλο αμαρτίας και πειρασμού. Μόνο η τυφλή γυναίκα, η οποία του δίνει ένα κομμάτι της ψυχής της, τον βγάζει από τον κόσμο της κακίας. Είναι εκείνη που του δίνει την ευκαιρία να νιώσει τη φωτεινή πλευρά της ψυχής του, να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

 

Rock Ballet Opera "Blind Forgiveness" ή «Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

 

Το μπαλέτο, η σύγχρονη τέχνη, ο σύγχρονος κόσμος (το καλό) διατηρώντας τις κλασικές καταβολές του παρελθόντος, αλλά και οι πειρασμοί, οι αμαρτίες (το κακό), που περνούν από γενιά σε γενιά και ουσιαστικά παραμένουν αμετάβλητες.

 

 

Μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών, από σχεδόν όλες τις ηπείρους, ένα μπαλέτο από κορυφαίους χορευτές και ένα συμφωνικό σύνολο από βιρτουόζους μουσικούς, χορεύουν και εκτελούν πάνω σε συνθέσεις του κορυφαίου Smirnov Arsenii. Γυναίκα σολίστ η ταλαντούχα Fernandez Menes Natalia και άντρας σολίστ ο βραβευμένος Julian Mackay.

 

Rock Ballet Opera "Blind Forgiveness" ή «Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

 

Τιμές και ζώνες εισιτηρίων:

Vip 100€ - Ζώνη Α’ 70€ - Ζώνη Β’60€  -  Ζώνη Γ’ 50€  - Ζώνη Δ’ 40€

Ζώνη Ε’ 30€  - Ζώνη ΣΤ’ 20€

 

Rock Ballet Opera

"Blind Forgiveness" ή

«Αγάπη είναι ν’αγαπάς, όποια πληγή σου ανοίγει»

Θέατρο Παλλάς

13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα έναρξης 21:00

Προπώληση εισιτηρίων: www. pallastheater.com

 

Οδηγός Θεάτρου