«Δύο γυναίκες χορεύουν» στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα

** 14.10.2013 | 11:17

 

 

Στο Ιλίσια Βολανάκης, το οποίο από φέτος επαναλειτουργεί ανεβαίνει η παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ με τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα από τις 23 Οκτωβρίου.

 

 

Η Χρυσούλα Διαβάτη και  η Θάλεια Ματίκα, θα συνυπάρξουν καλλιτεχνικά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, στην κεντρική παραγωγή του θεάτρου, με τη βραβευμένη δραματική κομεντί ''Δύο γυναίκες χορεύουν'' του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, ο οποίος θεωρείται από τους  σημαντικότερους σύγχρονους Καταλανούς συγγραφείς.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Γράφτηκε το 2008, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις (βραβείο Μαχ καλύτερου έργου και παράστασης 2012). Στο έργο μία δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει απομονωμένη από τον κόσμο σε ένα ρημαγμένο διαμέρισμασυναντιέται με μία νεαρή κοπέλα, με ένα ένοχο μυστικό που την έχει στοιχειώσει και την έχει αποκόψει από την κοινωνική ζωή. Αναγκάζονται να συνυπάρξουν, όταν η κόρη της ηλικιωμένης προσλαμβάνει τη νεαρή, για να καθαρίζει και να τακτοποιεί το σπίτι της μητέρας της. 

 

*****