"Greece A Cry" ή η ελληνική κρίση ως performance

H Ελένη Μυλωνά στη σκηνή της Booze Cooperativa εξερευνά και αποδίδει την ελληνική ταυτότητα στον καιρό της μεγάλης κρίσης

LIFOTEAM 24.2.2016 | 12:31

 


 

Ένα ξεχωριστό έργο στην εποχή της ελληνικής κρίσης, στο οποίο η γραπτή γνώμη του κοινού διαμορφώνει κάθε φορά την performance του καλλιτέχνη εκτυλίσσεται στη σκηνή της Booze Cooperativa. Ο λόγος για το "Greece A Cry ή από το προσωπικό στο συλλογικό" σε σύλληψη, κείμενο και performance της Ελένης Μυλωνά.

 

Μέσα σε 40 λεπτά της ώρας, η Μυλωνά χρησιμοποιεί, την κίνηση, τον λόγο, τον ήχο και τις σιωπές για να εξερευνήσει και να αποδώσει την ελληνική ταυτότητα στην εποχή της μεγάλης κρίσης.

 

Η ψυχή, η κοινωνία, το άτομο και η σχέση του με το παρόν, το δύσκολο ελληνικό «τώρα» που ζούμε όλοι, όχι αποκομμένο από το παρελθόν και το μέλλον, όχι ξέχωρα από τα ελληνικά ένδοξα καλοκαίρια και το άγνωστο που ανοίγεται μπροστά μας, «γεμίζουν» αυτό το μικρής διάρκειας δρώμενο, το οποίο ζητά και εν συνεχεία αποδελτιώνει τις αντιδράσεις του θεατή.

 

Στόχος της έρευνας, που παρουσιάζεται υπό μορφή δρώμενου είναι να βρεθεί στη σκηνή αυτό που έχει προηγηθεί του δρώμενου, να αποδοθεί η εσωτερική υφή και η ποιότητα του χρόνου, να συνδεθεί το παρελθόν και το μέλλον σε ένα παρόν που – παρά τα διαδιδόμενα – δεν είναι ματαιωμένο.

 

Στο τέλος της performance, το κοινό καλείται να καταθέσει γραπτώς – αν το επιθυμεί – την κριτική του, η οποία λειτουργεί και ως κατευθυντήρια γραμμή για την επόμενη performance της Μυλωνά στην επόμενη χώρα στην οποία θα παρουσιάσει το έργο της.

 

Το "Greece – A Cry, ή από το προσωπικό στο συλλογικό" θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου (παραστάσεις 25 και 27/2) αφού έχει παρουσιαστεί στο Βερολίνο, στη Ζυρίχη και τη Θεσσαλονίκη ενώ θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία στο πλαίσιο του GZ International Fair of Contemporary Art '16.

 

 

 

Συντελεστές: 
Σύλληψη, κείμενο, περφόρμερ: Ελένη Μυλωνά

Δραματουργική συμβολή: Στεριανή Τσιντζιλώνη

Ψυχαναλυτική δραματουργία: Ευάγγελος Τσεμπελής

Production Stage Manager: Άκης Γουρζουλίδης

Δημόσιες σχέσεις: Άρτεμις Λειβαδάρου

Κοστούμι: Hallelujah, Ελευθερία Δομένικου σε συνεργασία με τη Σοφία Βασιλειάδου

Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα

Επιμέλεια αφίσας: Άσπα Αναστασίου

 

Info
Βοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), στις 21:00
Κρατήσεις απαραίτητες, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, καθημερινά 15:30-19:30 στο : 6950 686 277 με ελεύθερη συνεισφορά του κοινού