Hommage: Μια καινούρια παράσταση αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή έρχεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το multimedia θεατρικό έργο έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Αλιδάκης, ο οποίος υπήρξε βοηθός του τα τελευταία χρόνια

The LiFO team, 5.9.2017 | 11:23

 

To Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Λυκόφως, παρουσιάζει το «Hommage», μια θεατρική multimedia παράσταση αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή. Με σημείο εκκίνησης το Θέατρο της οδού Κυκλάδων, αναδεικνύονται το έργο και στοιχεία της προσωπικής ζωής του σημαντικού σκηνοθέτη, ηθοποιού και δημιουργού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αλλά κυρίως με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή του, ξεκινά μια «ξενάγηση» για τους θεατές.

 

Στην «ξενάγηση» αυτή, όλοι οι χώροι του θεάτρου ζωντανεύουν και οι θεατές διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτηση, όπου ο θάνατος, ο έρωτας και η τέχνη συντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά.

 

Ο Σπύρος Αλιδάκης σκηνοθετεί ένα site-specific καλλιτεχνικό δρώμενο, στο οποίο εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βιντεο-προβολές, αρχειακό υλικό του θεάτρου, κομμάτια από τις παραστάσεις του, αναμνήσεις, συνεντεύξεις, όλα εμπλέκονται σε μία σύνθεση. Ο χώρος του θεάτρου γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα.

 

Στην παράσταση που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2017 στο χώρο της οδού Κυκλάδων, συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και καινούριοι συνεργάτες του θεάτρου.

 

Συντελεστές

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κίνηση - Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη

Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

Με τη ζωντανή ή κινηματογραφική παρουσία των: Αμαλίας Μουτούση, Μαρίας Κεχαγιόγλου, Μαρίας Σκουλά, Στεφανίας Γουλιώτη, Λουκίας Μιχαλοπούλου, Βάλιας Παπαχρήστου, Σμαράγδας Αδαμοπούλου, Περικλή Μουστάκη, Δημήτρη Ήμελλου, Γιάννη Νταλιάνη, Αργύρη Πανταζάρα, Θάνου Τοκάκη, Νικόλα Παπαγιάννη, Νέστορα Κοψιδά, Γιάννη Σαββουιδάκη κ.ά.

Οδηγός Θεάτρου