Η κατάρα των Μπολσόι συνεχίζεται

Δολοπλοκίες, ίντριγκες και σκάνδαλα συγκλονίζουν τον κόσμο του χορού

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 18.7.2013 | 20:18

 

 

Ο κατήφορος για τα Μπολσόι δεν έχει τέλος. Σκάνδαλα, ατυχίες, δολοπλοκίες, ίντριγκες, απόπειρες δολοφονίας, κατηγορίες για διαφθορά. Σε όλα τα παραπάνω ήρθε χθες να προστεθεί και ένας θάνατος. 

Ο Βικτόρ Σέντοφ, 65 ετών, υπήρξε βιολιστής στα Μπολσόι για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια των προβών, πέφτει σε κάποιο σημείο της σκηνής, τραυματίζεται σοβαρά, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και την επόμενη μέρα εκπνέει.

 

 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα εξετάζονται από την Αστυνομία της Μόσχας.

Ανεξάρτητα από το πόρισμα, ο θάνατος του Σεντόφ έρχεται να προστεθεί σε ένα θλιβερό γαΐτανάκι.  Ολα άρχισαν πριν από 2 χρόνια με τα σκάνδαλα της περίφημης ανακατασκευής του ιστορικού θεάτρου. Σύμφωνα με υπολογισμούς οι εργασίες στοίχισαν  γύρω στα 500 εκ. ευρώ.

Επειτα ήρθε η δολοφονική επίθεση με οξύ  κατά του Σεργκέι Φιλίν, διευθυντή του μπαλέτου,  έξω από το σπίτι του. 

Στη συνέχεια η πρώτη μπαλαρίνα  Σβετλάνα Ζαχάροβα και παγκόσμιο αστέρι του κλασικού χορού βλέπει το όνομά της εκτός διανομής και κατηγορεί ευθέως το διευθυντή των Μπολσόι για αποκλεισμό.

 

 

Αμέσως μετά, έρχεται ένα ακόμα πλήγμα. Μια ακόμα χορεύτρια  αποκαλύπτει στην τηλεόραση ότι οι σολίστ του μπαλέτου πιέζονταν αφόρητα από τους ιθύνοντες να ακολουθήσουν τους καλούς πελάτες και χορηγούς στην κρεβατοκάμαρα, αλλιώς μεγάλο ρόλο δε θα έβλεπαν ποτέ.

 

Ο κόσμος του χορού μιλάει για ένα πρωτοφανές κύμα εξόδου των χορευτών από τα Μπολσόι. Τα αστέρια του, ψάχνουν την τύχη τους στις μεγάλες σκηνές του κόσμου.

 

*****