National Theatre’s War Horse

Άνθρωποι και άλογα- μαριονέττες σε ένα ταξίδι από το τις φάρμες του ειδυλλιακού Ντέβον στα χαρακώματα και το μακελειό του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

LIFOTEAM 10.3.2014 | 00:00

Από την πρώτη του παράσταση, το 2007 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, το Άλογο του Πολέμου έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και έχει προσφέρει σε 4 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, μια ανεπανάληπτη, μαγική θεατρική εμπειρία. Η αναμονή για εισιτήρια είναι ακόμα δύο με τρεις μήνες και οι κριτικοί έχουν εξαντλήσει όλους τους υπερθετικούς για αυτό το μοναδικό θέαμα εντυπωσιακής τεχνικής δεξιοτεχνίας, που σχολιάζει τολμηρά τη ματαιότητα και τη φρίκη του πολέμου.

Το War Horse είναι η τέταρτη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση από το New London Theatre, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη -στις 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ- αυτό το συναρπαστικό θέαμα που το παρακολουθούμε σαν όνειρο. Εκτός από τις μαριονέττες- άλογα, κάθε συντελεστής έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Η άψογα οργανωμένη σκηνοθεσία της Μαριάν Έλιοτ (Marianne Elliot) και του Τομ Μόρις (Tom Morris), τα σκηνικά του Ρέι Σμιθ (Rae Smith), τα βίντεο των Λίο Γουόρνερ και Μαρκ Γκρίμερ, η συγκινητική μουσική του Άντριαν Σάτον (Adrian Sutton) και τα συγκλονιστικά λαϊκά τραγούδια του σπουδαίου τραγουδοποιού Τζον Ταμς (John Tams), οι φωτισμοί του Πολ Κόνσταμπλ (Paule Constable), «που είναι από μόνοι τους ένα θέαμα», όπως έγραψε στον Γκάρντιαν ο Μάικλ Μπίλινγτον, «δικαιώνουν τη φήμη που έχει κατακτήσει το Εθνικό Θέατρο στην παραγωγή επικών θεαμάτων. Με αυτή την παράσταση ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες εξαιρετικές παραγωγές του».

ΠΟΤΕ10/03/2014 - 10/03/2014
ΠΟΥΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
Αίθουσα Τριάντη
Οδηγός Θεάτρου