Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει στο stand-up comedy

Πίσω στις ρίζες του!

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 19.7.2013 | 17:08

 

Για  πολλά χρόνια, η αμερικανική οικογένεια,  άκουγε στο ραδιόφωνο ή από δίσκους 48 στροφών το άλμπουμ του Γούντι Άλεν "Stand Up Comedy" 1964-68.

Τις προάλλες, στο Arts Beat των New York Times  ο Γούντι Άλεν δήλωσε ότι κάνει κάποιες σκέψεις σχετικά με την επιστροφή του  στη stand-up comedy.

Στο καστ της νέας του ταινίας, Γαλάζιο Γιασεμί, παίζουν δύο stand-up κωμικοί, οι Andrew Dice Clay και ο Louis CK.

Σκέφτεται να επιστρέψει στις ρίζες του στα night clubs;

Ο Γούντι Αλλεν είναι μεγάλος θαυμαστής του CK και βρήκε ότι ο Clay είναι ένας εντυπωσιακά συμπαθής ηθοποιός. Πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε ξανά από τη stand-up comedy, όταν είδε πρόσφατα τον κωμικό Mort Sahl, 86 ετών σήμερα, να δίνει μια παράσταση στο καφέ του ξενοδοχείου Carlyle,  όπου ο Γούντι Άλεν παίζει τακτικά με το τζαζ συγκρότημά του. 

«Ο Mort δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ήταν στα 35, αλλά νοιώθεις ότι όλα τα πράγματα είναι ακόμα εκεί. Παρακολουθώντας τον, είχα την ίδια ακριβώς αίσθηση, όπως όταν τον είχα πρωτοδεί στα 50s.»

Αυτή την εποχή, μια σειρά και από άλλους διάσημους κωμικούς, όπως ο Dave Chapelle και ο Chris Rock, σχεδιάζουν την πολυαναμενόμενη επιστροφή τους στο stand-up. Ο Γούντι Άλεν, ο οποίος σε λίγο θα είναι 77 ετών και εξακολουθεί να κάνει  περίπου μια νέα ταινία κάθε χρόνο, είναι πολύ ενημερωμένος για τις εξελίξεις στο stand-up και μάλλον η επιστροφή είναι κάτι που το σκέφτεται σοβαρά κι ας μην το αποκαλύπτει ακόμα.