Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;

Η παράσταση του Σάιμον Στίβενς για ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυΐα που πάσχει από μια μορφή αυτισμού στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.

LIFOTEAM 15.12.2013 | 00:00

Ο Κρίστοφερ είναι ένα νεαρό αγόρι-μαθηματική ευφυΐα. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του, σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.

Ο Εντ είναι ο πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα. Η Τζούντη είναι η μητέρα του Κρίστοφερ. Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση. Η Σιόμπαν είναι η δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησής του. Μέχρι που μια περιπέτεια προκύπτει κάποιο βράδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα». Στην ουσία, αυτό που αναζητά και που, εντέλει, βρίσκει είναι η κρυμμένη αλήθεια όλων.

 

ΠΟΤΕ15/12/2013 - 13/04/2014
ΠΟΥΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
ΣυγγραφέαςSimon Stephens
ΣκηνοθεσίαΤάκης Τζαμαργιάς
ΠαίζουνΜάνος Καρατζογιάννης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Χρήστος Ευθυμίου, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδώρα Μαστρομηνά
Οδηγός Θεάτρου