Το πρώτο bar-theatre εκπέμπει SOS

Το King's Head Theatre ήταν η πρώτη θεατρική παμπ που άνοιξε στην βρετανική πρωτεύουσα από την εποχή του Ουίλιαμ Σέξπιρ

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ-ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ / SHOWTIME 21.8.2013 | 11:09


Το King's Head Theatre ήταν η πρώτη θεατρική παμπ που άνοιξε στην βρετανική πρωτεύουσα από την εποχή του Ουίλιαμ Σέξπιρ. Βρίσκεται στο Βόρειο Λονδίνο και στην σκηνή του έχει φιλοξενηθεί η αφρόκρεμα του λονδρέζικου θεάτρου. Από τον Κλάιβ Οουεν και τον Μπεν Κίνγκσλει μέχρι τον Γκάρι Ολντμαν.

Αν και ο χώρος είναι σχετικά μικρός, μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλούσια ιστορία του. Το Βικτωριανό του κτίριο λειτουργούσε ως ταβέρνα από την εποχή του Σέξπιρ. Από το 1970 το ανέλαβε ο Νταν Κρόφορντ ο οποίος και δημιούργησε εντός της παμπ ένα μικρό θέατρο σε ένα δωμάτιο που παλιαότερα χρησιμοποιούσαν για ρινγκ του μποξ. Δεν είναι τυχαίο ότι την προστασία του έχουν αναλάβει ο σερ Τομ Στόπαρντ, ο στιχουργός Don Black.

 

Σήμερα το αγαπημένο καλλιτεχνικό στέκι αναζητά έναν "φύλακας άγγελο" και φιλάνθρωπο που θα το σώσει από την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Σύμφωνα μάλιστα με την Στέφανι Σινκλέρ, η οποία διευθύνει το χώρο έπειτα από το θάνατο του συζύγου της, Νταν Κρόφορντ πριν από οκτώ χρόνια, βρίσκονται σε εξέλιξη "σοβαρές" διαπραγματεύσεις με εταίρο από τον κόσμο του θεάτρου. "Η ιδανική λύση θα ήταν να βρούμε έναν σοβαρό συνέταιρο" είπε χαρακτηριστικά, ενώ, συμπλήρωσε ότι "οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο".

 


 

Η μεγαλύτερη ανησυχία των θαμώνων του ήταν η φήμη που διέρευσε ότι η παμπ πρόκειται να μετατραπεί σε πολυτελή διαμερίσματα. Ωστόσο, η κα Σινκλέρ είναι απόλυτη: «Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, θα την είχα πουλήσει προ πολλού. Θα ήταν το μόνο εύκολο".

 

 

*****