Τα Παιδιά που Βλέπουν τα Τρένα... να Πετούν!
Ένα διαδραστικό ταξίδι εμπνευσμένο από το κλασικό αριστούργημα παιδικής λογοτεχνίας της Βρετανής συγγραφέως Έντιθ Νέσμπιτ « Tα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν».
O σταθμάρχης, ο μηχανοδηγός και ο θερμαστής του Τρένου υποδέχονται τους μικρούς επιβάτες στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας και τους ξεναγούν στο κινούμενο βασίλειό τους. Εκεί, μαζί τους, ανακαλύπτουν τρεις μυστηριώδεις βαλίτσες, ξεχασμένες από καιρό, απ' όπου θα ξεπηδήσουν οι συναρπαστικές ιστορίες τριών μικρών παιδιών, που η ζωή τους αλλάζει δραματικά, όταν ο πατέρας τους φεύγει ανεξήγητα από το σπίτι.
Η Μπόμπι, ο Πήτερ και η Φύλλις εγκαταλείπουν την άνετη ζωή στη μεγαλούπολη και μετακομίζουν με τη μητέρα τους σ' ένα μικρό αγροτόσπιτο δίπλα στα τρένα, όπου ζουν απίθανες περιπέτειες. Γίνονται φίλοι με τους κατοίκους του μικρού χωριού και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης και περιπέτειας. Μαζί τους γνωρίζουμε τον κύριο Περκς, τον κλειδούχο του σταθμού, τον μυστηριώδη κύριο Κ. που ταξιδεύει πάντα με το τρένο των 9.15, τον άγνωστο συγγραφέα, που δεν έχει ταυτότητα και τον Τζιμ με την κόκκινη μπλούζα, που παραλίγο μια μέρα να χαθεί στο τούνελ... Αλλά το μεγάλο μυστήριο για τα τρία αδέρφια παραμένει: που είναι ο πατέρας, το στήριγμά τους; Θα γυρίσει ποτέ πίσω;
Το έργο αγγίζει θέματα επίκαιρα, όπως η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών συνθηκών και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας, η σημασία της αλληλεγγύης, η αναγκαιότητα του ομαδικού πνεύματος και της ανθρωπιάς. Μας προτείνει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών, που διατηρούν την πίστη τους, ανακαλύπτουν «κρυμμένους θησαυρούς» που οι μεγάλοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν, "γιατί οι μεγάλοι σκέφτονται μόνο τον τελικό προορισμό τους", που μετατρέπουν την αφέλεια σε πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής συνοχής, μα πάνω απ' όλα "βλέπουν", παρ' όλα τα νέφη της καθημερινότητας, μερικές φορές πιο καθαρά κι από τους ενήλικες.
ΠΟΤΕ | 02/11/2014 - 05/04/2015 |
ΠΟΥ | ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ |
Σκηνοθεσία | Τατιάνα Λύγαρη |
Παίζουν | Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη και ο Άρης Τσαμπαλίκας |