Η νέα σκηνή του θεάτρου Arroyo, ενός βιομηχανικού χώρου με minimal αισθητική και χωρητικότητα 120 άτομα εγκαινιάζεται δυναμικά με δύο επιτυχημένες παραστάσεις που έχουν προκαλέσει ήδη αίσθηση στο θεατρόφιλο κοινό. Και τις δύο τις υπογράφει σκηνοθετικά ο Σταύρος Λίτινας, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Arroyo.

 

Τo σπίτι της Bernarda Alba σε Flamenco εκδοχή

Ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, που αποτελεί το τελευταίο θεατρικό έργο του Federico Garcia Lorca και είναι μέρος της τριλογίας της «Ισπανικής Υπαίθρου» μαζί με τον Ματωμένο Γάμο και τη Γέρμα. Ένα έργο πολιτικό που με αλληγορική ματιά αντικατοπτρίζει τη σηπτική κοινωνικοπολιτική δομή του φασιστικού καθεστώτος. Καταδύεται με ωμό ρεαλισμό στο δίπολο επιθυμία-στέρηση, θέτοντας πολλαπλά ερωτήματα γύρω από τις σχέσεις εξουσίας, τους μηχανισμούς περιορισμού και καταστολής και αναδεικνύει την ασυμβατότητα ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει. 

 

Χορογραφίες: Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού, Ηλέκτρα Χρύσανθου, Σταύρος Λίτινας

Ερμηνεύουν: Αλίνα Αναστασιάδη, Σταύρος Λίτινας, Ιρένε Τζιαρντίνα, Άνια Βασιλείου, Φανή Δεμέστιχα, Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού

Πρεμιέρα: 18/12. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάβ. 21:15, Κυρ. 18:00

 

Θέατρο Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, 210 7234567, www.arroyo.gr, Facebook: Arroyo Dancetheatre

 

Η Κυρά της Ρω

Θέατρο Αrroyo: Δύο αξιόλογες παραστάσεις εγκαινιάζουν τη νέα θεατρική σκηνή της Αθήνας.
Φωτ.: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Η παράσταση με την επιτυχημένη πορεία, που συγκινεί όπου κι αν έχει παρουσιαστεί έως σήμερα, βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ,  και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. 


Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

 

Ερμηνεύει: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Πρεμιέρα: 19/12. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18.00 και Κυριακή 21.15

Ο θεατρικός μονόλογος Η Κυρά της Ρω του Γιάννη Σκαραγκά τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών