ADVERTORIAL

 

Ένα πλούσιο ρεπερτόριο 19 παραστάσεων περιλαμβάνει η θεατρική σεζόν 2024-2025 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (ΘτΝΚ), όπου σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί αλλά και δημιουργοί της νεότερης γενιάς θα μεταφέρουν επί σκηνής έργα με διαχρονικές όσο και σύγχρονες θεματικές με στόχο να εξερευνήσουν τη σύγχρονη κοινωνία και τις προκλήσεις της μέσα από το πρίσμα του θεάτρου. 

 

Έτσι, οι σκηνές του ΘτΝΚ γίνονται για άλλη μια χρονιά τόπος συνάντησης της τέχνης με το σήμερα και την κοινωνία μας, ένας τόπος όπου η τέχνη του θεάτρου συνομιλεί κριτικά με την εποχή της: τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις νέες γλώσσες, τις νέες ταυτότητες.

 

Το ΘτΝΚ, στο πνεύμα που απαιτεί η εποχή μας, προσφέρει επίσης για άλλη μια χρονιά στο κοινό την ευκαιρία να προμηθευτεί εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του στην τιμή των 9 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για τις αγορές εισιτηρίων που θα γίνουν στο διάστημα 12-22 Σεπτεμβρίου. 

 

«Ο τρόμος του κροκόδειλου» της Μέγκαν Τάιλερ

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή

 

Ένας ύμνος στους γυναικείους δεσμούς και μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία εκδίκησης, φτιαγμένη με τα υλικά ενός δράματος που βάζει στο στόχαστρο την πατριαρχία. Σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το έργο εκτυλίσσεται στη Βόρεια Ιρλανδία του 1989 και ακολουθεί δυο αδελφές, τη θεοσεβούμενη Αλάνα και τη Φιάνα, που επιστρέφει μετά από χρόνια, πιστεύοντας ότι ο κακοποιητικός πατέρας τους πέθανε, όμως δεν είναι αλήθεια. Ο τύραννος κοιμάται πάνω – ο κροκόδειλος που ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν.

 

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Θοδωρής Λαμπρόπουλος

 

«True West» του Σαμ Σέπαρντ

Θέατρο Χώρα

 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται τη σεζόν 2024-25 με 19 παραγωγές

 

Η Έλενα Καρακούλη μεταφέρει επί σκηνής τη δυναμική σχέση δυο αδελφών που ακροβατούν μεταξύ του αμερικανικού ονείρου και της απώλειας της προσωπικής τους ταυτότητας. Στο μικροαστικό σπίτι της αυστηρής μητέρας τους τα δυο αδέρφια, ο Λη, ένας μοναχικός διαρρήκτης, και ο Όστιν, οικογενειάρχης και επαγγελματίας συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων, μονομαχούν, ακροβατώντας πάνω στα απομεινάρια του κοινού τους παρελθόντος.

 

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Αλεξάνδρα Παντελάκη

 

«Βρέχει στη Βαρκελώνη» του Πάου Μιρό

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν - Υπόγειο

 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται τη σεζόν 2024-25 με 19 παραγωγές

 

Η Λάλι είναι μια πόρνη που ζει μαζί με τον Κάρλος, τον άνεργο εραστή και προαγωγό της. Έχει έναν τακτικό πελάτη, τον Νταβίντ, ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, που είναι παντρεμένος, αλλά η γυναίκα του ετοιμοθάνατη. Η Λάλι αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσει μια ιδιόρρυθμη σχέση με τον Νταβίντ, που της δίνει βιβλία να διαβάζει. Όταν η γυναίκα του Νταβίντ πεθαίνει, εκείνος προτείνει στη Λάλι να εργαστεί στο βιβλιοπωλείο του. Τι θα σημάνει, όμως, αυτό για τη ζωή της; Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί την ιστορία ενός σύγχρονου Πυγμαλίωνα. 

 

Παίζουν: Δήμητρα Ματσούκα, Κώστας Καζανάς, Ανδρέας Κοντόπουλος

 

«Brokeback Mountain» του Άσλεϊ Ρόμπινσον

Θέατρο Κνωσός

 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται τη σεζόν 2024-25 με 19 παραγωγές

 

Βασισμένο στο διήγημα της Άνι Πρου, φέρνει επί σκηνής, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ιστορία της περίπλοκης και διαχρονικής αγάπης δύο καουμπόηδων. Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου συλλαμβάνει την ωμή και οικεία ουσία της πρωτότυπης ιστορίας, μεταφέροντας ατόφιο το βίωμα του Ένις ντελ Μαρ και του Τζακ Τουίστ μέσα στην απαγορευμένη αγάπη και τους κοινωνικούς περιορισμούς.

 

Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Κορίνα Γωγούλη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δωροθέα Μερκούρη

 

«Το Πήδημα» της Μάγκι Νέβιλ

Θέατρο Πόρτα 

 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται τη σεζόν 2024-25 με 19 παραγωγές

 

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί της νέας γενιάς οικειοποιούνται το ευθύ βρετανικό χιούμορ και φωτογραφίζουν την εποχή ακριβώς όπως είναι: γυμνή, ευάλωτη, απεγνωσμένη. Μαζί τους επί σκηνής οι Σκιαδαρέσες με τις χαρακτηριστικές μελωδίες και τους καυστικά τρυφερούς στίχους τους. Μια αντι-κωμωδία χωρίς προφυλάξεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου.

 

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Νίκη Σκιαδαρέση, Όλγα Σκιαδαρέση, Λυδία Τζανουδάκη
 

 

Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων και προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο www.nkt.gr και more.com

Οδηγός Θεάτρου