Το τρένο

Έξι έφηβοι διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης προς τον αβέβαιο κόσμο των ενηλίκων. Από την ομάδα Grasshopper, στη Στέγη.

LIFOTEAM 14.11.2013 | 00:00

Ταξιδιάρικο και ονειροπόλο, ανησυχητικό και μυστηριώδες, δυναμικό και παράφορο είναι το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Έτσι ακριβώς είναι και Το τρένο, το νέο θεατρικό έργο του διακεκριμένου Λένου Χρηστίδη.

Με ροκ μουσική διαρκώς στο υπόβαθρο και με αναφορές στην εφηβική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο Facebook, το Twitter και το YouTube, ο Χρηστίδης τοποθετεί τους ήρωές του σε μια συνθήκη παράδοξου ταξιδιού: είναι όλοι τους επιβάτες σε ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα διαδραματιστεί στο ένα και μοναδικό βαγόνι του· ούτε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κάθεται στη διπλανή θέση. Οι έξι επιβάτες αυτού του Τρένου είναι έφηβοι: δεν ξέρουν καλά-καλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε πείσμα όσων τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν και να σκεφτούν και πώς να ζήσουν. Διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης προς τον αβέβαιο κόσμο των ενηλίκων. Θα μπορέσουν να επηρεάσουν τη διαδρομή και να ορίσουν οι ίδιοι τη ζωή τους;

Το έργο γράφτηκε για το εφηβικό κοινό κατόπιν παραγγελίας της ομάδας Grasshopper και της Στέγης, ενώ στη συγγραφική διαδικασία συμμετείχαν και μαθητές του 14ου Λυκείου Περιστερίου, με τη συνεργασία των οποίων παρουσιάστηκε μια πρώτη μορφή του έργου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2013 στη Στέγη.

ΠΟΤΕ14/11/2013 - 13/04/2014
ΣυγγραφέαςΛένος Χρηστίδης
ΣκηνοθεσίαΣοφία Βγενοπούλου
ΠαίζουνΑντιγόνη Φρυδά, Γιάννης Νιάρρος, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Νατάσα Παπανδρέου, Χαρά Ιωάννου
Οδηγός Θεάτρου