Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη ατομική της δημιουργού. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι λάδια σε καμβά.

H ίδια αναφέρει σχετικά με την ιδέα της δημιουργίας αυτής της έκθεσης:

 

“Η Χρυσαύγεια είναι ένα πρόσωπο από τον μύθο του Βελλεροφόντη, ένας μύθος που σχετίζεται με τον αγώνα κάθε ανθρώπου για την κατάκτηση- κατανόηση  του Εαυτού του. Ως  Φωτεινή Αυγή  έχει το ρόλο της Συνείδησης, που καθώς ανυψώνεται, καταφέρνει να φωτίσει κάθε σκοτεινή γωνιά της προσωπικότητας του μοναχικού ήρωα, βοηθώντας τον μ’ αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα (έως τότε) εμπόδια, που συναντά στο δρόμο του.

 Έτσι και οι μορφές που παρατηρούμε σε αυτήν την σειρά των έργων είναι μοναχικές και βιώνουν την ίδια αντίφαση με τον ήρωα: ενώ δείχνουν να απέχουν από τα εγκόσμια,  είναι βαθιά  ανθρώπινες και γήινες.

Το τέλος μοιάζει να πλησιάζει αλλά στην ουσία βιώνουν μια «υπαρξιακή αλλαγή» καθώς αυτό το «τέλος» μεταμορφώνεται σε λυτρωτικό προθάλαμο μιας νέας διάστασης, ενός ολότελα καινούριου κόσμου,  του κόσμου του Πνεύματος, των Ιδεών και της Ανάτασης.”

 

Βιογραφικό

Η Νάντια Σκορδοπούλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1984. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας στο εργαστήρι του Ζ.Αρβανίτη και του Π.Χαραλάμπους απ’όπου αποφοίτησε το 2009.

Ασχολήθηκε με Βυζαντινή Αγιογραφία φορητής εικόνας ενώ παράλληλα εργάστηκε επαγγελματικά ως φωτογράφος στο στούντιο του Π.Στεριάκη.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Χρυσαύγεια» στην Chili Art Gallery.

ΠΟΤΕ14/05/2012 - 22/05/2012
ΠΟΥCHILI ART GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός