«Σκοτάδι – Φως.

Η ζωή μου άγνωστη. Με πολλά κενά, μοναξιά, απομόνωση, πόνο, λύπη.

Μέσα από όλα αυτά ανακάλυψα ότι υπάρχει ελπίδα και χαρά για κάτι καλύτερο και ουσιαστικό.»

 

Στα έργα της η Σοφία πειραματίζεται με μεικτά υλικά, ακρυλικά, μαρκαδόρους, λάδια, μελάνι, αποδίδοντας με ματιέρες και υφές τα σκοτεινά κενά της ζωής της. Με αφηγηματικό, άγριο εξπρεσιονισμό εκφράζει τα ψυχικά βιώματά της και «γράφει» στο τελάρο την ιστορία των αισθημάτων της χρησιμοποιώντας τις γραφές με εικαστικό τρόπο. Το χρώμα λειτουργεί απελευθερώνοντας ψυχικές καταστάσεις.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σοφία Ζάγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» (Εργαστήριο Δημήτρη Σακελλίωνα) το 2008.

Ασχολείται συστηματικά με το χορό και είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κωφών “Τρελά Χρώματα”, που παρουσιάζει παραστάσεις και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Παράλληλα ασχολείται με  το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Η Άγνωστη Ζωή» στην Chili Art Gallery.

 

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης της art-idea,  «ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»,  με στόχο την προβολή του έργου νέων αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ.

www.chiliart.gr

 

 

ΠΟΤΕ02/07/2012 - 14/07/2012
ΠΟΥCHILI ART GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός