Catriona Gallagher-Dickie Webb, Ακαθόριστες Βεβαιότητες

Μια έκθεση που επικεντρώνεται στην έννοια του τόπου στο Snehta Residency.

LIFOTEAM 29.11.2013 | 00:00

Βασικό θέμα έρευνας των εικαστικών Ghallager και Webb  είναι η έννοια του τόπου, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο καθένας τις ρίζες του, και τη βάση της ζωής του, που συναρτάται με κάποιο χώρο. Η τυχαία και πολλές φορές συμπτωματική διαδικασία που οδήγησε τους καλλιτέχνες στην ανακάλυψη τέτοιων σημείων-τόπων, τους ώθησε να επικεντρωθούν καλλιτεχνικά σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις της C.Galagher,  τονίζουν τους παραλογισμούς στην συντήρηση της Ελληνικής κληρονομιάς και φανερώνουν την προσπάθεια της εικαστικού να κατανοήσει την έννοια του καταφύγιου όταν αυτό είναι παρόν, ή όταν αυτό μοιάζει απαραίτητο.

Ο D.Webb ερευνά χώρους περιθωρίου-ενδιάμεσους χώρους και μη τόπους. Μέρη που κάποτε κυριαρχούσε η ζωή αλλά τώρα μένουν κενά  ανθρώπινης χρήσης και παρουσίας. Βρίσκει τρόπους να φέρει στην επιφάνεια το χρόνο που μεσολάβησε ανάμεσα στις δυο διαφορετικές καταστάσεις και βάσει αυτού δημιουργεί έργα που έχουν ως βασικούς άξονες δύο καίρια για τον ίδιο ερωτήματα: «Τώρα τι? Από τότε τι?»

Η επιβεβαίωση του άστατου και συμπτωματικού χαρακτήρα που διακρίνει τον τόπο και το καταφύγιο συνοψίζουν την έρευνα που έγινε μεταξύ των δύο μηνών που οι καλλιτέχνες αφιέρωσαν στη Snehta. Μέσω της ερευνητικής αυτής διαδικασίας, δίνεται η δυνατότητα σε καθένα από τους δυο καλλιτέχνες να προχωρήσει και άλλο την εργασία του στο μέλλον προς την κατεύθυνση αυτή.

 

ΠΟΤΕ29/11/2013 - 01/12/2013
ΠΟΥSNEHTA RESIDENCY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός