Αλμπέρ Καμύ 1913-2013

Ένα αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο της μεγάλης προσωπικότητας.

LIFOTEAM 12.12.2013 | 00:00

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν, πριν από ένα μήνα περίπου, από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ. Οι Εκδόσεις Καστανιώτη με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι: Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος και Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.

Ο Καμύ ήταν δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, σκηνοθέτης, ηθοποιός. Ήταν γητευτής και εύθικτος, σοβαρός και θεατρικός, γεμάτος αμφιβολίες και υπερόπτης. Ήθελε να τον αγαπούν και το κατάφερνε συχνά. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν, αλλά δεν το κατάφερνε πάντα. Μιλούσε πολύ για ευτυχία, για να νιώθει ο ίδιος ευτυχής και γαλήνιος. Ο Καμύ παρέμεινε ακατάτακτος, μοναχικός, αλληλέγγυος, δεν ήθελε να είναι ούτε θύμα ούτε θύτης. Γι' αυτόν η οδύνη δεν είχε σύνορα. Σπαραγμένος από τον πόλεμο της Αλγερίας, ο Καμύ βίωσε τις πικρές νίκες και τις γόνιμες ήττες της δικαιοσύνης και της βίας, κι όλες αυτές τις εμπειρίες του τις έβαλε σε ένα έργο που καταλαμβάνει μια σπουδαία θέση στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά στη διαδραστική έκθεση «Αλμπέρ Καμύ 1913-2013».

ΠΟΤΕ12/12/2013 - 12/12/2013
ΠΟΥΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός