Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι

Ομαδική έκθεση που έχει την πρόθεση να αγγίξει ζητήματα αναγκαιότητας, αξίας, βάρους και επιλογών.

LIFOTEAM 27.1.2014 | 00:00

Η έκθεση «Υποδοχέας – μέσα στο σακούλι» προσεγγίζει τα πράγματα που έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική σημασία, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουμε να τα εξομολογηθούμε ή να τα κρύψουμε σε μια διαδικασία επεξεργασίας απο έξω προς τα μέσα.

Η ετοιμασία του σπιτιού για έναν υποδεχτεί έναν καλεσμένο, η επιμελής συσκευασία ενός αντικειμένου, η κατάλληλη θέση για την εναπόθεση ενός βάρους και η κατάλληλη αποσκευή για τη μεταφορά του πολύτιμου.

Η σημασία της βάσης για ένα αντικείμενο, το κενό ή το αποτύπωμα που αφήνει στο χώρο, τα μέρη που κατοικούνται ή ετοιμάζονται για να κατοικηθούν απο ανθρώπους, αντικείμενα, ιδέες, αναμνήσεις, μυστικά.

Φέρουν μια ιερότητα, επιτελούν μια λειτουργία ή όχι, είναι αποτελέσματα ή αφορμή μιας τελετουργίας, αναμένουν το περιεχόμενο τους ή αποτελούν τα ίδια περιεχόμενο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιουργούν έργα με αφορμή τα παραπάνω ζητήματα δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές που όμως αρθρώνουν έναν διάλογο τόσο σε επίπεδο θεματολογίας όσο και σε επίπεδο καλλιτεχνικής γλώσσας.

ΠΟΤΕ27/01/2014 - 27/02/2014
ΠΟΥCAMP
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός