Συνέλαβαν άνδρα που είχε διαπράξει 40 βιασμούς μέσα σε ένα χρόνο σε πόλη της Νιγηρίας

Συνέλαβαν άνδρα που είχε διαπράξει 40 βιασμούς μέσα σε ένα χρόνο σε πόλη της Νιγηρίας Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα μετά από τουλάχιστον 40 βιασμούς σε μια πόλη, κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Μια μητέρα στη βόρεια πόλη Dangora έπιασε τον άνδρα στο υπνοδωμάτιο των παιδιών της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Ο άνδρας έφυγε, αλλά οι γείτονες τον κυνήγησαν και τον έπιασαν, πρόσθεσε.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το μπαράζ βιασμών περιελάμβανε επίθεση εναντίον 80χρονης και παιδιών ηλικίας έως 10 ετών. Υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα βιασμών και δολοφονιών γυναικών στη Νιγηρία, με τις υποθέσεις αυτές να οδηγούν σε εθνική κατακραυγή και χιλιάδες να υπογράφουν μια αναφορά ή να χρησιμοποιούν το hashtag #WeAreTired (Κουραστήκαμε).


Η Dangora είναι μια μικρή πόλη στην πολιτεία Kano περίπου 85 χιλιόμετρα  νοτιοδυτικά της πόλης Kano, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση της αστυνομίας, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC. Ο αρχηγός της πόλης, Ahmadu Yau, δήλωσε ότι η σύλληψη είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη. «Οι άνθρωποι είναι τόσο χαρούμενοι αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Οι κάτοικοι δήλωσαν στο BBC ότι είχαν ζήσει τον τελευταίο χρόνο με φόβο, ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, επειδή είχαν ακούσει ότι ένας κατ' εξακολούθηση βιαστής πήδαγε πάνω από φράχτες, έμπαινε σε σπίτια και βίαζε γυναίκες. «Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι», είπε μια γυναίκα στο BBC.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσίευσε η NOIPolls τον Ιούλιο του 2019 έδειξαν ότι έως ένα στα τρία κορίτσια που ζούσαν στη Νιγηρία θα μπορούσαν να είχαν βιώσει τουλάχιστον μία μορφή σεξουαλικής επίθεσης μέχρι να φτάσουν τα 25 έτη. Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο ο βιασμός να μην αναφέρεται καθώς θύματα και οικογένειες φοβούνται τον στιγματισμό και την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δικαστική διαδικασία και επιλέγουν να μην αναφέρουν υποθέσεις στις αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων εν μέσω πολιτικής κρίσης

Διεθνή / Γαλλία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών εν μέσω πολιτικής κρίσης

Πάνω από 800.000 πολίτες αναμένεται να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά των δημοσιονομικών σχεδίων, ασκώντας πίεση στον νέο πρωθυπουργό, Σεμπαστιάν Λεκορνί
LIFO NEWSROOM