Αναστασία Μηνά/ Χριστίνα Μήτρεντσε, Artificial Memories

Μία διπλή έκθεση

LIFOTEAM 13.4.2016 | 00:00

Tο "βιβλίο" ως βασικό μέσο πληροφόρησης τείνει να εξαλειφθεί, εξαιτίας της προοδευτικής ψηφιοποίησης των μέσων επικοινωνίας όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές και τα "tablets". Η πληροφορία η οποία παρέχεται μέσα από τις κλασικές μορφές επικοινωνίας όπως τα βιβλία, οι εφημερίδες και οι φωτογραφίες, χρησιμοποιείται και από τις δύο καλλιτέχνιδες, εναλλάσσοντας την με άλλα χρηστικά μέσα.

 

Τα "Bibliophile series" της Χριστίνας Μήτρεντσε, αποτελούν έργα μικτής τεχνικής, κατασκευασμένα από εξώφυλλα βιβλίων ως κομμάτια της συνεχιζόμενης "ATML" μελέτης της, καθώς επίσης από χαρτιά, παλαιές αφίσες και κάρτες εκθέσεων προερχόμενες από το αρχείο της, τα οποία έχουν συλλεχθεί κατά την διάρκεια της πενταετούς παραμονής της στο Λονδίνο.

 

Παράλληλα, ο κύριος άξονας πρακτικής της Αναστασίας Μηνά, είναι το σχέδιο και συγκεκριμένα η συγγραφή με μολύβι. Αποτελεί μία συστηματική, συνεχόμενη συγγραφή του σχεδίου η οποία αναδεικνύει τη διαδικασία της γραφής ως κύριο θέμα. Ουσιαστικά εστιάζει στη χρήση φωτογραφικού υλικού, προερχόμενου από αρχεία του τοπικού τύπου και των κρατικών υπηρεσιών της Κύπρου.

ΠΟΤΕ13/04/2016 - 04/05/2016
ΠΟΥDEPO DARM
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός